Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen állami támogatást kap,...

Milyen állami támogatást kap, akinek nem lehet gyereke eü. okokból?

Figyelt kérdés

2021. máj. 30. 22:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
8%
3as vagyok, semmi bajom a gyerektekenekkel, nekem sincs, nem is lesz, de épp elég, hogy a gyerekesek kapnak a mi adónkból is, pedig a gyerek vállalás magánügy. Csak nem értem mire vársz báemilyen támogatást
2021. jún. 1. 00:23
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

"..., de épp elég, hogy a gyerekesek kapnak a mi adónkból is, pedig a gyerek vállalás magánügy."

Ez nem teljesen igaz. Ha senki nem vállalna gyereket, kihalna az emberiség. Neked is érdeked, hogy mindig legyen egy fiatalabb korosztály, aki ellátja majd azokat az idősebbeket, akik már valamilyen -okból kifolyólag nem aktívak.

2021. jún. 1. 06:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elmondom mit kap egy 1 gyerekes család. Családi+adókedvezmény. Ez rohadtul nem fedez házat. Még azt sem ami elmegy a gyerekre. Fel lehet venni csokot, babavárót de ez nem támogatás hanem hitel. Egy gyerekkel még csak nem is nagy segítség.

Hitelt te is tudsz felvenni. Nagyon sokan megveszik a házat mindenféle gyerekre kapott "támogatás" nélkül is. Ha neked úgy nem megy, hova akarnál gyereket? Tudod az is költség. Nem is kicsi mire felnő

2021. jún. 1. 07:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Házat vásárolni nem lesz olcsóbb, ha csak egyedül vagyok, vagy a párommal élek."

Ès gondolod, hogy gyerekkel olcsó az èlet?

Èrtem èn, hogy most osztanak csok-ot, ami rèszben vissza nem tèrítendő támogatás, rèszben kamattámogatott hitel, de ehhez azèrt kell min. 3 gyerek, akiknek a felnevelèse nem képes pènz, idő, energia.

Meg van mèg a babaváró, ami kamatmentes hitel. Ès persze nagy segítsèg, hogy csak a tőkèt kell visszafizetni, de emellè is társul minimum 1 gyerek, akinek az eltartása egèszen biztosan többe fáj havi szinten, mint egy esetleges kamattörlesztő.

Nem beszèlve arról, hogy be vagy korlátozva, nem dolgozhatsz akármilyen munkarendben, mert hozni-vinni kell az óvodából, iskolából, amíg kicsi. Nem tudsz bevállalni csak úgy túlórát plusz pènzèrt stb.

Szóval összességében elhiheted, hogy nem járnak rosszabbul a gyerektelenek anyagilag.

2021. jún. 1. 09:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Házat gyerek nélkül is tudsz venni. Ha meg hitel kell, azt is adnak gyerek nélkül. Nem értem.milyen támogatást vársz?Van egy ugyan ilyen ismerősöm akiazthiszi hogy neki minden megjár mert nem tud teherbe esni. Tudod te mennyi pénz egy vagy több gyerek? Ha házat nem tudtok fizetni, akkor miből tartod el?amit adnak kedvezményt azzal kitörölhetnéd kb annyi.... Nekem sem adnak semmi kedvezményt a boltban pl mert nekem 90.000 a táppénz szülés elött, a szomszéd csajnak meg 140.000....
2021. jún. 4. 05:48
 16/18 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek a kérdésemért. Nem gondoltam volna, hogy ekkora port kavar majd. Még most kezdem bele a felnőtt életbe és szeretnék tájékozott lenni, hogy miket tudnék (vagy sem) majd igénybe venni, ha arra kerül a sor.

Az interneten nem találtam semmit, ezért tettem fel itt a kérdést. De értem most már, hogy akinek nem lehet gyereke, az ne várjon semmiféle támogatást.

2021. jún. 16. 10:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Akinek lehet az sem nagyon várhat...🤣 Az a baj. A babavároHITEl meg a többi meg ugye nem támogatás hanem HITEL!!!! azt meg te is tzdsz felvenni. Uvyhogy pontosan ahogy mondod, ne várj támogatást, mi gyerekesek sem várunk😄
2021. jún. 20. 02:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi van? Tájékozott szeretnél lenni a támogatásokról? Mégis miből gondolod hogy csak úgy jár bármiféle támogatás bárkinek? Nem igazán értelek. Dolgozni kell és ezért kapsz fizetést. Ennyi.
2021. júl. 2. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!