Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi és mennyi jár 3 kiskorú...

Mi és mennyi jár 3 kiskorú gyermek után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is bocsánat a sok kérdésért, de teljesen elvesztem az információkban.

Első gyermekem hamarosan 8,5 éves, második 3 éves és a harmadikkal jelenleg 34 hetes 4 napos terhes vagyok.

A második ez év április 19-én töltötte be a 3. életévét.

Az lenne a kérdésem, hogy most erre a kb 1,5 hónapra még a pici meg nem születik jár nekem valami állami támogatás? Második gyermekem születése előtt sajnos nem álltam sehol sem munkajogviszonyban. De az utána járó gyes alapján ugye április 19-éig a tb jogviszonyom megvolt. Vagy ez ahhoz nem elég, hogy most szülésig kapják valamit ill utána is ne csak a csp-ot és a gyes-t ill. az 1x-i anyaságit?

A háztartásbeli az mikortól igényelhető és mennyi az pontosan?

Köszönöm a segítséget!

2021. máj. 19. 10:38
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Hogy-hogy mit csinálok ha van valami vele? Hát 1 órán belül ott vagyok érte. Illetve felhívom az apját, aki ha gyorsabban odaér, ő megy és kész. Ugyan nehogy már erre fogd hogy nem dolgozol. Miféle hozzáállás ez? Ennyi erővel egyik anya se dolgozzon amíg fel nem nőnek a gyerekei mert "jajj mi lesz ha felhívnak hogy menni kell értük".

Igen, elítéllek. Mert egyre több hozzád hasonló nőt látok magam körül is. Pl. a szomszédom is ilyen. El van ájulva magától hogy 3 gyereke van és hogy "főállású anya". Mintha ez valami "szent hivatás" lenne manapság...

2021. jún. 10. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!