Mi és mennyi jár 3 kiskorú gyermek után?
Sziasztok!
Előre is bocsánat a sok kérdésért, de teljesen elvesztem az információkban.
Első gyermekem hamarosan 8,5 éves, második 3 éves és a harmadikkal jelenleg 34 hetes 4 napos terhes vagyok.
A második ez év április 19-én töltötte be a 3. életévét.
Az lenne a kérdésem, hogy most erre a kb 1,5 hónapra még a pici meg nem születik jár nekem valami állami támogatás? Második gyermekem születése előtt sajnos nem álltam sehol sem munkajogviszonyban. De az utána járó gyes alapján ugye április 19-éig a tb jogviszonyom megvolt. Vagy ez ahhoz nem elég, hogy most szülésig kapják valamit ill utána is ne csak a csp-ot és a gyes-t ill. az 1x-i anyaságit?
A háztartásbeli az mikortól igényelhető és mennyi az pontosan?
Köszönöm a segítséget!
Hogy-hogy mit csinálok ha van valami vele? Hát 1 órán belül ott vagyok érte. Illetve felhívom az apját, aki ha gyorsabban odaér, ő megy és kész. Ugyan nehogy már erre fogd hogy nem dolgozol. Miféle hozzáállás ez? Ennyi erővel egyik anya se dolgozzon amíg fel nem nőnek a gyerekei mert "jajj mi lesz ha felhívnak hogy menni kell értük".
Igen, elítéllek. Mert egyre több hozzád hasonló nőt látok magam körül is. Pl. a szomszédom is ilyen. El van ájulva magától hogy 3 gyereke van és hogy "főállású anya". Mintha ez valami "szent hivatás" lenne manapság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!