Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi és mennyi jár 3 kiskorú...

Mi és mennyi jár 3 kiskorú gyermek után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is bocsánat a sok kérdésért, de teljesen elvesztem az információkban.

Első gyermekem hamarosan 8,5 éves, második 3 éves és a harmadikkal jelenleg 34 hetes 4 napos terhes vagyok.

A második ez év április 19-én töltötte be a 3. életévét.

Az lenne a kérdésem, hogy most erre a kb 1,5 hónapra még a pici meg nem születik jár nekem valami állami támogatás? Második gyermekem születése előtt sajnos nem álltam sehol sem munkajogviszonyban. De az utána járó gyes alapján ugye április 19-éig a tb jogviszonyom megvolt. Vagy ez ahhoz nem elég, hogy most szülésig kapják valamit ill utána is ne csak a csp-ot és a gyes-t ill. az 1x-i anyaságit?

A háztartásbeli az mikortól igényelhető és mennyi az pontosan?

Köszönöm a segítséget!

2021. máj. 19. 10:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem érzed magad pofátlannak, hogy a közösbe még semmit nem tettél be, de azt lesed, mit tudsz belőle kivenni? Pénzt ne utaljunk esetleg az ilyen dologtalanoknak?

Nem jár amúgy semmi, a gyes nem ugyanolyan TB-jogviszony, mint a munkából származó jogviszony.

3 gyereke van, de nemhogy derogál neki dolgozni, még annyi esze sincs, hogy utána járjon az elvárásoknak, pedig 500 oldalon írják a neten meg a MÁK-ot is fel lehet hívni, az eszem megáll..

2021. máj. 19. 10:43
 2/21 anonim ***** válasza:
90%

Nem, sőt a tbt fizetned kellene erre a másfél hónapra. Utána gyes, családi és anyasági jár, ezek alanyi jogon járnak (az anyasági ugye a terhesgondozás miatt). A gyetet a gyes után igényelheted, összegben is azt hiszem ugyanannyi.

Ha hülyeséget írok, valaki javítson ki.

2021. máj. 19. 10:45
 3/21 A kérdező kommentje:

Kedves másik, köszönöm a választ!

Kedves első, azt se tudod ki vagyok, milyen előélettel ill miken mentem át eddig életemben, pláne az elmúlt hónapokban. Gondolok itt arra, hogy problémák miatt pl sokat voltam Kórházban, a férjem emiatt ill. a covid miatt elvesztette a munkáját és bizony elég szűkösen éldegélünk. Nem egy könnyű dolog így megadni a gyermekeinknek amire szükségük van. Persze nem panaszkodni akarok, mert nyílván nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ilyen nehéz helyzetbe kerültek. De azt hiszem nem kellene pláne ismeretlenül ilyeneket írni csak mert én nem egész nap a netet bújom!

2021. máj. 19. 10:55
 4/21 A kérdező kommentje:
Ja még annyit kedves első válaszoló, hogy próbáltam munkát keresni, de nem vették fel sehová. Most pedig az orvosom kérdezte is már 7 hetes terhesen, hogy dolgozok e. Mivel még irodai munkát sem végezhettem volna.
2021. máj. 19. 10:58
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyetet majd csak akkor tudsz igényelni, ha a legkisebb betölti a 3-at, és már nem jár rá gyes.
2021. máj. 19. 11:06
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk ha nem a férjed egzisztenciájára meg a semmire vállaltatok volna 3 gyereket, mert te lusta voltál dolgozni babázás előtt, hanem ledolgoztad volna azt a kemény 1 évet(!), ami a támogatásokhoz kell, akkor nem kellene itt magyarázkodni idegeneknek, akiknek az adóján élősködsz és nem nyomorgás várna a gyerekeidre.

Csak gondolom önző módon jobban érdekelt, hogy a te kis babázós vágyaid ki legyenek elégítve, mint az, hogy mi lesz a saját gyerekeiddel, ha történik valami a férjeddel. Bár nyilván gyerekfejjel vállaltál te is gyereket, mert az értelmes felnőttek tudják, hogy jobb félni, mint megijedni és tudják, hogy akkor is történhet valami baj, ha nem számítanak rá.

Örülök, hogy nem is jár semmi az ilyen felelőtlen gyerek vállalóknak a gyerek kívül az én adómból, hátha egyszer megtanulják végre, hogy elöbb berakni illik a közösbe és csak utána elvárni, hogy vissza is kapjanak valamit. Nem azért dolgozok, hogy a te gyerekeidet finanszírozzam, hanem a sajátjaimat.

2021. máj. 19. 11:21
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
Igaza van a 6-osnak, teleszülik a padlást, aztán meg tartják a markukat, és hasra kell esni tőlük, csak mert képes volt 3 gyereket kitolni a nagy semmire. Aztán megy a nyávogás, hogy nekik nehéz. Csak a gyerekeket sajnálom.
2021. máj. 19. 11:46
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút egyetértek az előttem szólókkal. Most minden második ember a Covidra fogja hogy nem veszik fel sehova. Értem én, sokan elvesztették a munkájukat a járvány miatt, az én családomban is történt ilyen. Ámbár a vírus már másfél éve itt van, a kérdező meg 34 hetes terhes, tehát a full bizonytalanságra vállalta be a harmadik gyereket.
2021. máj. 19. 13:54
 9/21 anonim ***** válasza:
50%
Minek jön a 3. gyerek?? Nem inkább a férjednek új munka kéne meg neked is? Mert mit kapnál még ugyan gyes meg családin kívül, meg hogy van tb-d a gyed miatt? Épp elég ajándék ez..
2021. máj. 19. 17:53
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem jár semmi szülésig. Családi adókedvezményhez munkahely kell.

Szülés után tudsz gyest igényelni, családit 3 gyerekre. Ez havi kb. 72-73 ezer Ft. Aztán ennyi. Na meg, az egyszeri anyasági.

Gyetet majd a legkisebb 3 éves korától kérhetsz. Ugyanannyi, mint a gyes, vagyis a legkisebb 8 éves koráig havi kb. 72 ezret kapsz. Gondolom nem emelik majd ezeket az ellátásokat.

2021. máj. 19. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!