Milyen jogosultság jár ilyen esetben?
Nem régiben fejeztem be a tanulmányaimat, -amiből 180 napot beszámítanak az eltöltött évek után. Sajnos nem többet,-mert diák voltam. Ezt követően munkába álltam egy céghez, már 3 hónapja dolgoztam ott amikor terhes lettem.
( Mi sem szamítottunk rá,-mert egyéb okok miatt úgy volt nem is lehet gyerekem. Mi úgy döntöttünk megtartjuk, mert talán sosem lehet több.)
2 napos szabadságot vettem ki, mert vérnyomás gondjaim voltak és felkellett helyezni egy 0-24-be rajtam lévő mérőt, de vissza is álltam volna,csak tájékoztattam a főnököm az állapotosságomról.
Mire visszakezdtem volna már tértivevényesként kiküldött egy felmondást hogy igazolatlan távollét miatt kirúgnak.. és fegyelmiben részesítenek.
Én tudom bizonyítani hogy tudott róla.
A fizetésemért könyörögnöm kellett... bíróságra vittük az ügyet de hónapok teltek el és még mindig nincs eredmény..
Sem pedig jövedelmem mert terhesen sehol se akartak felvenni..
Kérdésem az lenne, így tök mindegy ugye hány évet voltam az előző helyen gyakornokként bejelentve 7 órásba, ha jelenleg nincs munkaviszonyom szüléskor nem kapok majd se CSED-et se GYED-et??
Így pár nap híján nincs meg a 365 napom...
Mire számíthatok a bírósagon? Kb mennyi idő míg ennek az egésznek vége lesz?
25/L
Csed/gyed abban az esetben jár, ha az igényléstől visszaszámított 2éven belül 365 bejelentett munkaviszonyod megvan (tanulmàny 180 nap, gyakornokság nem számít bele)
Illetve az igényléskor is megvan a munkaviszonyod, vagy max azthiszem 45 napja szűnt meg.
A bíróság akár évek is lehet...
Az ügyvéd egyáltalán nem gyorsít a dolgokon...
Max annyit tudsz még tenni, nemtudom hány hetes vagy, hogy amikor igényelnéd, onnan vissza 3hónapra, vagyis hogy kb a 6.honapban megigényleg a munkanélkülit. Az 3 hónapig jár, és beleszámít. Ennek nézz utána.
A bíróságba ne bízz, hogy adsigra lezáródik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!