Most pontosan mi jár nekem milyen támogatás?
Hát 2 évben már elvileg van 500 valahány napom akkor már gyed jár? És mi az a csed mi a különbség?
Hát az körülményes hogy szüléskor legyek munkaviszonyban mert az orvosom tappenzre sem hajlandó engem kiirni.
Nem tudom, mit nem lehet érteni ezen, mikor rengeteg oldalon értelmesen le van írva a támogatási rendszer.
Csed/gyed akkor jár, ha a szülést megelőző két évben volt összesen 365 nap munkaviszonyod és a szülés időpontjában is biztosított vagy.
Azt meg nem értem, a szülés miben gátol téged a munkaviszonyban, terhesen pont nem tudnak kb. semmire hivatkozva sem kirúgni, a háziorvos meg köteles kiírni táppénzre, ha viszel egy ajánlást a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagy. A nőgyógyászok meg kb. mindenre hivatkozva kiadják ezt az igazolást.
" az körülményes hogy szüléskor legyek munkaviszonyban"
Miért?
Hát én is úgy értelmeztem csak sokan mondták hogy folyamatosan kell lennie 365 napnak megszakítás nélkül egy munkahelyen azért bizonytalanodtam el.
Az én orvosom elég fura még egy napra sem volt hajlandó kiirni tappenzre amikor rosszul voltam, mert hogy a terhesség nem betegség.
Akkor csak az lesz hogy a nőgyógyász segít majd amúgy már rá is írta a papírra az első vizsgálatkor hogy fenyegető vetélés, az mit jelent?
Hát akkor bírnom kell még legalább 2 hónapot.
Akkor ha az nincs meg úgy nem is járna a gyed vagy a csed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!