Köteles vagyok a terhességről szólni a munkáltatónak?
Most lépek a 12.hétbe még nincs pocakom
Találtam egy új munkát, volt szóbeli megállapodásunk,hogy mikor kezdek(következő héten) most a terhességemre hivatkozva mégis visszamondták és meggondolták magukat( ismerős által volt a munka így valahogy kiszivárgott az infó) az előző munkahelyemen felmondtam.Most sos keresnem kell valami újat. Ha találok és túljutok a próbaidőn úgy hogy nem tudják meg,hogy állapotos vagyok, utólag elővehetnek ezért?
Mondjuk nem terhesen kene felmondogatni es uj munkat keresni kerdezo, ezt nem is ertem, hogy gondoltad...
Ez senkivel szemben nem fair, hiaba lett volna ismeros altal a dolog.
Ebbol nem jossz mar ki jol, ha oszinte vagy, azert nem vesznek fel, ha hazudsz, akkor felvesznek, de ki is rugnak par het mulva, szoval tokmindegy, ez mar bukta.
Én szóltam már 8 hetes terhesen. Ez nem játék. Én mondjuk folyamatosan rosszul voltam. Sőt félig meddig fizikai munka volt így egy teljesen más munkakört kaptam.
Meg persze neki sem mindegy. Nyílván nem hat hónapra akar alkmazni valakit.
8!
Lepontoztalak. Tudod miért? Mert lehettél volna őszinte is a munkahelyeden. Anno nálunk két újonnan felvett kisholgyrol derült ki, hogy terhes. Mindkettő egy éves szerződéssel lett felvéve. A kisasszony eltitkolta a terhességet a próbaidő alatt, majd a lejárta utáni első napon táppénzre ment. A főnök nem hosszabbította meg a szerződését. B kisasszony elmondta hogy terhes. A főnök azonnal könnyített munkára tette -vendéglátásrol van szó, nem kellett a sima munkába se belehalni- , a próbaidő lejárta után új, határozatlan időre szóló szerződést kapott. A kisasszony a gyermekszülés után jó ideig munkanélküli volt, a vendéglátásban ugyanis gyorsan terjednek a hírek, mindenki tudta, hogy anno atbaxta a főnököt. B kisasszony a szülés után visszajött dolgozni és jopár évig maradt a cégnél.
Az őszinteség a legtöbb esetben kifizetődő.
9! Egy gyarrol van szó. Nem hiszem hogy belehalnak ha elmentem szülni.
2. 35 hétig dolgoztam ugyanúgy 12 órában, tudtak hogy lombikra készülünk, akkor derült ki hogy terhes vagyok miután felvettek. Így nem szóltam. Tudod amikor megszunik az a cég ahol éveket voltál, és jól kerestél, hirtelen megijedsz hogy mi lesz hogy lesz. Ezért tettem. De pontozz le nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!