Mennyi gyerektartás jár?
Nincs általánosan meghatározva, hogy mennyi minimumot kell fizetni.
Első körben megnézik, hogy ti meg tudtok-e egyezni a tartásdíj összegében, ha nem, akkor a bíróság fog dönteni.
A bíróság mérlegeli, hogy mennyi a szülők jövedelme, milyen a helyzetük és mi a gyermek igénye, gyermekek száma.
A hivatalos, bejegyzett kereset számít, figyelembe veszik őt az albérletet, az autó megléte nem számít.
A kereset megindítása előtti egy évnyi jövedelmet veszik alapul és 15-25%-ban határozzák meg a tartásdíjat. (Nyílván ettől el is térhet)
Szóval ez összetett dolog, először próbáljatok közös nevezőre jutni.
2 es igentudom összesen havi 100ba van a kicsi tapasztalom.Én kapok 42-t akkor neki 58 at kellene hozzaadnia.
4es még jóhogy csak fodraszhoz jarok felevente nem vagyok plazacica tipus semmi műdolog a picsa koromtol rosszul vagyok es mint irtam k tervezett baba ezert varom el h ugy tegye hozza a reszet ahogyan azt annyira hangoztatta eddig.Természetesen mind a kicsire megy.
Lehet h megtudunk egyezni ,mert szereti a gyerekét csak a pénzt sajnálja rá ami igen szomorú tekintve , hogy nem esne nehezére besegíteni ha már így a nevelésből kiesett .
Hasonlo helyzetben lévő ismerősnek 40ezer minimumot mondott a jelenlegi ügyvédje mivel 80bol lehet ugy ahogy mindent megadni tekintve hogy peldaul egy nem kotelezo oltas 6 hetesen kapásból 20ezer ...érdekelt hogy ez valóban reális e.
"igentudom összesen havi 100ba van a kicsi tapasztalom.Én kapok 42-t akkor neki 58 at kellene hozzaadnia."
Hehe, mókás vagy. Ez nem így működik. Te a 42-t nyilván magadra is költőd, hiszen ez gyes és családi, nincs munkád, bevételed, ebből élsz a gyerekkel.
Kérdező ez nem így működik hogy neked mennyi kene. Sőt... ha ilyen alacsony az eletszinvonalad, apuka el is perelhetik ha nagyon akarja. Bár persze csecsemot nehéz, de ha ennyire minimál a szint, nem lehetetlen.
Amit megitelnek, az a legtöbb esetben max 30-35. Mivel a bejelentett keresetet nézik ez lehet kevesebb is. De egyéb tényezők is játszanak. Pl van e másik gyereke is (gondolom nincs). Stb stb. Azért ez nem úgy megy, hogy Jajj világ életemben nem dolgoztam normálisan, szülök egyet és tartom a markom. Neked is hozza kell tenned a magadét. De ez az összeg, meg ha a 40-et meg is kapod meg mindig édes kevés bármire. Miből akarsz élni? Meg hol? Hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!