Ha apuka utal havi 82.000 Ft gyerektartást (ami nem kevés). Anyuka millió felett keres ( apuka a felét sem), mennyire etikus még apával drága cipőt vetetni,és mindennek elkérni a felét?(orvos, szemüveg stb)
Jogilag a tartásdíjon felül nincs kötelezettsége - ez így van.
Etikailag viszont úgy gondolom, hogy anyagi helyzettől függetlenül illik beszállnia olyan költségekbe, mint az orvos vagy szemüveg.
A 82 000 forint nem kirívóan sok.
Hát.. igazából a gyerek is közös, a szemüvege is feles.. apuka miért nem keres millió felett?
Végülis Amúgy jogos szerintem.
Az nő életvitele még magánügye, nem értem, ez miért tartozik ránk, hogy étteremben eszik vagy nem, nyilván nem a 82ezerbol flancol.
Apa nevelheti is a gyereket és akkor majd anya ad és ad.
Mivel a gyerektartáson felül nem kötelező, így gondolom, apuka önszántából adja, nem kényszeríti senki. És gondolom, nem te vagy az apuka.
Egyébként szerintem teljesen jó, ha mindent feleznek.
Sokan úgy gondolják, hogy lepasszolják anyukának, utalják a gyerektartást, aztán le van kakilva, oldjon meg mindent anyuka.
Inkább az a normális hozzáállás, ha válás után is ugyanúgy gondoskodnak róla mindketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!