Ha nincs munkahelyem, akkor is kaphatok csedet/gyedet stb?
Most próbálkozunk, de felmerült, hogy a hely ahol dolgozom lehet, hogy év végén megszűnik.
Szeretem a munkám és sajnos a környéken nincs túl sok opció, sőt szakmámban egyáltalán nincs más. Ha esetleg összejönne (vagy akár már összejött csak korai) a terhesség, akkor mi történne, ha hirtelen megszűnne a munkahelyem? Kapnék-e valahonnan pénzt a baba születése után?
4 éve dolgozom, azóta végig be voltam jelentve, voltam biztosítva stb
Ha aktualisan nincs munkaviszonyod a szules pillanataban, akkor nem jar CSED es GYED, csak GYES.
Kiskapuk: a munkaviszony megszunese utan max 42 napon belul szuletik a gyerek, akkor passziv jogon megkapod a CSED-et.
Ha tobb ido telik el a munkaviszony megszunes es a szules kozott akkor erdemes ugy munkanelkulire menni, hogy a szules beleessen. Ebben az esetben a minimalber utan kapnad a CSED-et es a GYED-et.
Köszönöm a nagyon hasznos választ!
Így ha tegyük fel már épp megszületik a gyerek pl decemberben és januárban szűnik meg a cég, akkor az kiskapuként működhet? Kaphatok úgy CSED-et és GYED-et a jelenlegi bérem után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!