Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha nincs munkahelyem, akkor...

Ha nincs munkahelyem, akkor is kaphatok csedet/gyedet stb?

Figyelt kérdés

Most próbálkozunk, de felmerült, hogy a hely ahol dolgozom lehet, hogy év végén megszűnik.

Szeretem a munkám és sajnos a környéken nincs túl sok opció, sőt szakmámban egyáltalán nincs más. Ha esetleg összejönne (vagy akár már összejött csak korai) a terhesség, akkor mi történne, ha hirtelen megszűnne a munkahelyem? Kapnék-e valahonnan pénzt a baba születése után?

4 éve dolgozom, azóta végig be voltam jelentve, voltam biztosítva stb

2021. febr. 5. 22:12
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Ha aktualisan nincs munkaviszonyod a szules pillanataban, akkor nem jar CSED es GYED, csak GYES.

Kiskapuk: a munkaviszony megszunese utan max 42 napon belul szuletik a gyerek, akkor passziv jogon megkapod a CSED-et.

Ha tobb ido telik el a munkaviszony megszunes es a szules kozott akkor erdemes ugy munkanelkulire menni, hogy a szules beleessen. Ebben az esetben a minimalber utan kapnad a CSED-et es a GYED-et.

2021. febr. 5. 22:16
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nagyon hasznos választ!

Így ha tegyük fel már épp megszületik a gyerek pl decemberben és januárban szűnik meg a cég, akkor az kiskapuként működhet? Kaphatok úgy CSED-et és GYED-et a jelenlegi bérem után?

2021. febr. 5. 23:53
 3/3 anonim ***** válasza:
igen
2021. febr. 6. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!