Munkahelyemen lejárt a szerződésem és nem hosszabbították meg, kismama vagyok mihez tudok most kezdeni, kaphatok valamilyen juttatást?
És máshol dolgoztál?
Mert bizonyos esetekben számít.
Egyébként most semmit, mert munkanélkülihez is min. 1 év kell.
Majd ha a gyerek megszületik, akkor gyest és családit igényelhetsz bármely kormányablaknál (+ adókedvezmény apukának).
TGYÁS-t nem kaphatsz (babakelengye, kell hozzá x nap folyamatos munkaviszony)
Asszem GYED-et sem, mert ahhoz meg két év mviszony.
Igazán up to date vagy, 4-es :D
Minek írsz, ha nem tudod?
Tgyás már évek óta csed, és 365 nap kell hozzá, ahogy a gyedhez is.
Az anyasági támogatás pedig alanyi, nem kell hozzá munkaviszony, csak az, hogy járjon terhesgondozásra.
Mennyi idõs terhes vagy?
Amúgy én is így voltam és kapok Csedet, Gyedet Magyarorszàgon. :D Bàr én màr 30 hetes elmúltam mikor hazajöttünk.
Besétàltam a munkaügyibe, igényeltem az àllàskeresésit, meg kaptam a max 90 napot, de úgy adtam be az ig3nylést, hogy a vàrható szülés napjàt lefedje. Majd megszakítottuk az àllàskeresésit, és ugyanattól a naptól igényeltem a Csedet, majd így tovàbb késõbb a gyedet. Igaz ez passzív, tehàt 2. babàra csak gyes jàrna. Minimalbér után fizetik így. Kb 60 most a gyedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!