Ha gyeden vagyok es visszaterek munkába, akkor újra elmehetek gyedre?
A ceg ahol dolgozom tamogatja, hogy terjek vissza munkaba, de most meg csak kicsit tobb, mint egy eves a kisfiam.
F
Mivel van egy 4.5 eves fiam is, igy egy ideje mar itthon vagyok veluk tappenzen / cseden / gyeden, ezert viszonylag sok szabadsagot ki kell majd vennem a tenyleges munkába allas elott. (5 honap kb)
Viszont nekem nem annyira ideális ez, mert éppen akkor kellene tenylegesen kezdeni, amikor a kicsi a bolcsit kezdene. Vajon lehet olyat, hogy 3 honapra visszaterek a fizetés nélküliről (es szabin vagyok) majd ujra kb 1-2 honapot gyeden vagyok es fizetes nelkulin, majd meg 2 honapot szabin amig beszokik?
Egyebkent en is szeretnek minel elobb visszamenni, mert .ar eleg regen itthon vagyok, de minél kevesebb "maceraval" szeretnem megoldani a beszoktatast is.
A masik kerdesem, hogy ha szabin vagyok de lebetegszik a gyerek akkor a szabit megszakitjak es attesznek tappenzre vagy szabin kell olyankor maradni? Ezt csak azert kerdezem, mert egyszer egy kolleganom a szabijan eltorte a kezet es ot attette a ceg tappenzre igy o a szabijat a gyogyulasa utan vette ki. Kerdes h ezt gyed mellett is lehet? (Marmint azt tudom- hogy kaphatok egyszerre gyedet meg tappenzt de erdekelne hogy mi van ha szabin vagyok)
Koszi ha segitesz
(Talalgatas meg keretlen "jotanacs" nem kell köszi, nem kerulom a munkat, mindossze tudom milyen korulmenyek / munkarend, stb kozt kell majd dolgoznom es szeretnek úgy tervezni, hogy a legjobb legyen a csaladunknak.)
5 hónap szabadságod egészen nincs, arra ne is számíts, 2 , nagyon max 3 hónap lesz az.
Amit leírtál, olyan nincs. Egy munkáltató nem pár hónapra keres valakit. A gyerek mehet egy évesen is bölcsibe, úgyhogy bármikor el lehet kezdenij a beszoktatást.
Azért elég sok nap benn tud maradni. Nekem 72 nap körül volt. Így a májusi beszoktatás után kezdtem június 24-én.
Bármikor kezdheted a bölcsibe ha van hely.
3!
72? Érdekes. Az éves szabadság kortól fugg. Az alap 20 aztán pár évente megy rá pár nap plusz. Tegyük fel 31 vágy, akkordját összesen evi 23 nap. Tegyuk fel azt is, hogy a szules évében nem voltal szabin. Tehet van 23 napod. Vagy 10 éve már, hogy szabadság csak a csed/gyed első fel évére jár, ergo a következő évre csak 12,5 napod van. Hogy jött neked össze 72 nap?
Kedves akarhanyas aki meg szeretne mondani, hogy mennyi szabim van, annak uzennem: Okostojas, van a cégünknek munkaugyese aki kikuldte a hivatalos szamokat. Az enyem 100 felett van az ideivel egyutt. (Egyreszt en is 40 vagyok, masreszt van potszabim a munkakoromre amit az elso es a mostani evre, valamint a masodik terhesseg alatti évre is megkaptam.. Uis visszamentem papiron a masodik terheaseg alatt is)
Nem a hasamra utottem es nem az volt a feladat, hogy ki szeretné ketsegbe vonni a szavam. Ha nem tudsz segiteni, akkor nem kell valaszolni. Kozlesi kenyszeredet kielheted mashol is. Szia.
Aki irt valami hasznalhatot annak köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!