Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Apa GYED mellett hogy jár a GYES?

Apa GYED mellett hogy jár a GYES?

Figyelt kérdés

Első gyermekünk után apa kapja a GYED-et, még fél évig így lesz, mert két éves korig jár. Most születik a kistesó, rá én igényelhetem a GYES-t? Az egészségbiztosítási járulékot magam után fizetem, mióta apa kapja a GYED-et, amennyiben jár nekem a GYES, továbbra is fizetnem kell?

Előre is köszönöm a segítséget

2021. jan. 26. 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Hű ez jó kérdés, mert én úgy tudtam, hogy csak az egyik szülő kaphatja. Tehát ha apa kapja a GYED-et akkor ő kapja a GYES-t is, de ezt nagyobb gyerek esetén olvastam. Így, hogy az újszülött után kapnád a csed helyett ...?
2021. jan. 26. 11:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak egyik szülő igényelheti mindkét gyerek után, nem lehet olyant, hogy a kicsi után te, a másik után a férjed/apa.
2021. jan. 26. 11:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. jan. 26. 12:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még kérdezni, kedves utolsó válaszoló, hogy esetleg tudod-e, hogy akkor apa igényelheti e a GYES-t a kisebbikre?
2021. jan. 26. 12:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, a gyerek fél éves koráig csak az anya igényelheti. De ha beírod gugliba, millió helyen leírják pontosan.
2021. jan. 26. 12:58
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként kérdező szerintem hívd fel az allamkincstarat. Biztos, hogy segítenek majd eligazodni.
2021. jan. 26. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Apának le kell mondani a gyedet, neked pedig igényelni kell a dupla gyest és csp-t. Ez a megoldás, nálunk is így van.
2021. jan. 26. 13:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7 de az miért jó? Akkor nem jobb ha anya nem kap GYES-t? Vagy olyan opció nincs? Apa kap GYED-et anya meg semmit?
2021. jan. 26. 13:35
 9/11 A kérdező kommentje:
De, de pontosan, semmi értelme lemondani a gyerek és két gyest kapni, kb fele annyi pénz.
2021. jan. 26. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első fél évben( ami a csed ideje lenne) az apa nem igényelhet ellátást. Két opció lehetséges. Az egyiket már felvázolták előttem. Apa lemondja a gyedet arra a 6 hónapra, és az anya igényli a két gyest. A másik, hogy apa marad gyeden, akkor a kicsire a csed idejére nem jár ellátás, majd utána apa igényli rá is a gyedet.
2021. jan. 27. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!