CSED mellett megbízási szerződéssel lehet dolgozni?
Jelenleg van egy főállásom, és mellette dolgozok minden hónapban megbízási szerződéssel, havi 15-25 ezer forint értékben, tehát ez nem képez jogviszonyt.
Csed mellett dolgozhatok továbbra is megbízotti jogviszonyban ilyen kis értékű díjazásért cserébe?
Több helyen olvastam, hogy ha az összeg nem éri el a biztosítási jogviszonyhoz szükséges összeget, akkor lehet megbízottként dolgozni, máshol olvastam, hogy nem, ezért nem egyértelmű.
Itt is ezt írják például, csak nyilván nem tudom, mennyir megbízható egy ilyen oldal.
Ez a cikk teljesen irreleváns, táppénzről szól!
Csed alatt semmilyen keresőtevékenységet nem lehet folytatni. Amúgy nem muszáj igénybe venni a csed-t, akkor lehet dolgozni akkor is, ha fél év alatti a gyerek. Nyilván ez nálad nem éri meg.
A cikk eleje szól a táppénzről, a végén írnak a CSED alatti kifizetésről. Ezt:
"Amennyiben a biztosítási küszöböt a csed folyósítás alatt nem éri el a megbízási díj adóelőleg alapja, akkor csed folyósítás alatt is lehet megbízási jogviszonyban dolgozni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!