Meddig lehetek táppénzen? Utána mi lesz?
Harmadik kisbabámat várom. Nem volt tervezve, csak így alakult, de örülünk neki.
Kisfiammal jelenleg gyesen vagyok és mellette dolgozom augusztus óta. Kisfiam születése előtt egy évet dolgoztam (előtte gyesen voltam). Majd vele táppénzen voltam veszélyeztetett terhesként. Most ugye 5 hónapot dolgoztam, de ebben volt 4-5 hét táppénz is. Közben az orvosom javasolta hogy ne dolgozzak, mert a korábbi problémákhoz még újabbak is társultak. Igaz, hogy táppénzen csak 4 hónapig lehetek (5 hónap munka-a tappenzek)
Most vagyok 7 hetes, szóval még jóval tovább fog tartani a terhességem mint 4 hónap. Mi lesz utána? Vissza kell mennem dolgozni vagy fizetés nélküli szabadságra is mehetek? Befolyással lesz ez a gyed jogosultságomra? Vagy jobb lenne ha ezt a babát most mégsem tartanánk meg és dolgoznék még legalább 4-5 hónapot, mielőtt újra babát vállalunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!