Jogosult vagyok a TGYÁS-ra és utána GYED-re? Egyéni vállalkozó voltam több mint 1 évig, a vállalkozásom jelenleg szüneteltetve van és most éppen táppénzen vagyok.
A rendszert hibáztatod, pedig a könyvelőt kellene lecserélni de nagyon sürgősen!
Egyrészt ha táppénzen vagy, akkor az a biztosítási időbe bele számít, szóval nem megy minuszba a táppénzen töltött napok száma. Ezt egy könyvelőnek illene tudnia!!!
Másrészről igaz, hogyha az oephez nem vagy beregisztrálva, akkor valóban nem tudod elektronikus módon elküldeni a táppénzigényt, de ezt szintén tudnia kellett volna a könyvelőnek!!! Úgyhogy ő a hibás azért, amiért még mindig nem kaptál pénzt! Letöltöd nyomtatványt, kitöltöd, csatolod a megfelelő dokumentumokat, táppénzes papír stb. és postán adod fel. Ennyi.
Harmadrészt ezt a szüneteltetést hogy érted? Táppénz alatt nem kell szüneteltetni.
Ha táppénzen vagy, nem kell szüneteltetni!!! Akkor nem kell fizetned magad után a járulékokat! Az a baj a szüneteltetéssel, hogy azzal szünetel a jogviszonyod is, és ha így szülsz nem leszel jogosult a juttatásokra. Kb. olyan, mintha munkanélküli lennél.
Hát ha regisztrálva vagy az oepnél, akkor nem tudom mi lehet a hiba, de valami biztos nem jól lett beküldve, nem az oep akar veled szándékosan kiszúrni, azt elhiheted. Ha rendben van beküldve, akkor utalnak is. Lehet, hogy a könyvelő már régóta a szakmában van, de képben nincs, az biztos!
hát ez durva! még ma cseréld le a könyvelődet!!!
azért nem kapsz táppénzt mert szüneteltetve van a vállalkozásod, tehát jelenleg MUNKANÉLKÜLI VAGY!!! munkanélküliként pedig nem jár tp.
mondok rosszabbat is, mivel szünetelteted, tehát nincs, így a tgyásra és gyedre se vagy jogosult!
nem lett volna szabad szüneteltetned, azonnal old fel, aztán menj el táppénzre, akkor nem kell fizetned majd a járulékokat, a magzati adókedvezményt is igénybe vehetnéd, plusz kapnád a táppénzt is.
márciusban azért kaptad meg, mert nem volt szünetetltetve, tehát volt állásod!
tényleg cserélj könyvelőt azonnal ha nem szeretnél gyesen lenni 3 évig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!