Hogyha meg van az egy eves munkaviszonyom, akkor mennyi gyest kapok?
De nem tudom, mindketten olyan értetlenek vagytok. Ezek a dolgok szépen összeszedetten le vannak írva.
Barátnőd a CSED-re gondol, azt kap egy év után fél évig, de még az sem a fizuja 100%-a, utána kap a gyerek 2 éves korági GYED-et, ami még kevesebb összeg és aztán jön a 28 ezres gyes.
Egyes szám első személyben írtad a kérdésedet.
Javaslom, menj tanulni és ne a gyakorira gyártsad a kamu történeteket.
A barátnőd a CSED-ről beszélt (vagy legalábbis arról szererett volna), nem a gyesről és valóban 1 év munkaviszonyon kell hozzá + az, hogy a szülés napján is legyen élő jogviszonya
ÉS ha jövő június után szül, akkor a bruttó bérével megegyező lesz az alapja és csak 15 % szja-t vonnak belőle.
Azaz ha most 180-at kap kézhez, akkor még több is lesz a CSED-e.
DE a CSED csak az első ~fél évre szól. Utána a gyed kevesebb lesz. A harmadik évben pedig tényleg csak 28.
Ha csak most kezdett el dolgozni,miért nem folytatja?
Én 29 éves vagyok,7 éve férjnél,de valahogy még most sem érzem azt hogy teljes anyagi biztonsággal tudnék fogadni egy babát. Pedig hidd el nagyon vágyom már rá,de manapság jön egy "fuvallat",aztán bezárnak a cégek,nincs munka,de fizetni kell a rezsit,kocsit stb mindent tovább.
Szóval nagy az önbizalma a barátnődnek..az biztos.
Rengetek egyedulallo anyuka dolgozik 3 meg 4 muszakban....EGYEDULALLO.
Amugy meg engem mostmar hagyjatok mert nekem sincs tobb kozom hozza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!