Ha kisbabát szeretnénk vállalni, de nincs meg az 1 éves munkaviszonyom az új munkahelyemen de előtte 3 évig dolgoztam akkor ez miben fog megmutatkozni? Ugyanúgy kapok majd családi pótlékot, GYES-t, stb. Vagy van jelentősége?
Figyelt kérdés
A párommal mindketten dolgozunk viszont nem keresünk túl jól, sajnos nincs túl sok lehetőség a környékünkön, viszont lassan szeretnénk kisbabát.
25, Nő
2015. febr. 20. 15:14
1/3 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, kb ugyanebben a helyzetben vagyok. Új munkahely 3 hónapja, az előző helyen meg 3 évet voltam.
2/3 anonim válasza:
A családi pótlék és a GYES alanyi jogon jár, azaz feltétel nélkül.
A munkaviszonynak a CSED, GYED esetében van jelentősége.
Akkor vagy jogosult CSED-re, ha az elmúlt két éven belül 365 nap biztosított nappal, azaz munkaviszonnyal rendelkezel, és a szülés időpontjában is van munkaviszonyod.
GYED-re szintén akkor vagy jogosult, ha teljesül a fenti feltétel.
3/3 anonim válasza:
Az elmúlt 2 év természetesen a szülést megelőző két évet jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!