Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » CSED mikortól igényelhető?...

CSED mikortól igényelhető? Mindenképp szülés előtt, vagy szülés után közvetlenül? Nem tólható el pár hónappal?

Figyelt kérdés

Februárra várható a babám. De az új 100%-os CSED az csak június 1-től járna.

Nem tudom van e olyan opció, hogy később igényli az akinek hamarabb születik a baba.

2020. nov. 30. 13:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Illetve már osszezavarsz. Miért júniusi írsz mindig? Július 1-tol jár az új csed. Tehát csak attól a hónaptól lehet a magasabbat kapni.
2020. nov. 30. 14:49
 12/23 A kérdező kommentje:

Az ember esze megáll, hogy csak szimplán érdeklődik dolgok, lehetőségek iránt és egyesek milyen rosszindulatúan, támadóan tudnak erre reagálni.

Lehet szimpla egyenes választ is adni, hogy ilyet lehet, vagy nem lehet. Oszt puszi..de nem. Muszáj a "mit képzel ez a féreg magáról" hangnem.

Az értelmes jóindulatú válaszolóknak pedig köszi.

2020. nov. 30. 14:51
 13/23 A kérdező kommentje:

Megértettem, hogy NEM!

Elsőre is.

A rosszindulatú hangnemet nem értettem.

2020. nov. 30. 14:54
 14/23 A kérdező kommentje:

Mert eltévesztettem?? Igen, sorry.

Mondom, nem vagyok járatos ebben. Csak hallok dolgokat, nincsenek pontos információim. Ezen okból merészeltem itt feltenni ebben a témában kérdést.

Gondolván lesznek tapasztaltabb emberek, akik többet tudnak ezekről a dolgokról.

Meg is kaptam a választ, hogy csak max az utolsó 1-2 hónap fog nekem beleesni ebbe az új CSEDes módosításba.

2020. nov. 30. 14:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
De miért nincsenek informaciód? Senki sem jártas ebben a születesétől fogva. Olvass a dolgaid után.
2020. nov. 30. 15:16
 16/23 A kérdező kommentje:

1) Majd ha megyek a védőnőhöz nyílván megkérdem, de az majd odébb lesz.

Feltehetőleg, tud majd illetékes ügyintéző hivatalt mondani, ahol lehet konkrét ezzel kapcsolatban érdeklődni.

De most a covid miatt, kb minden takarékon működik, időpontos stb.

2) Utána olvastam dolgoknak. De ez új dolog most, hogy júl. 1től változtatások lesznek.

Ha már olvasás, ezt találtam:

"Visszamenőlegesen is igényelhető a csecsemőgondozási díj?

Az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet érvényesíteni a csecsemőgondozási díj iránti igényt. Az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani."

Nos ez neked mit mond? Kizárja a visszamenőlegességet? Kinél érvényes ez?? Gyakorlatban ez mit jelent?

3) Miért van ez az oldal? Miért regisztráltál be ide Te is többek között?

Csak nem mert ez egy kérdezős oldal?

2020. nov. 30. 15:48
 17/23 A kérdező kommentje:

Itt a link, ahol olvastam a fentebb említett idézetet:

[link]

Elég hivatalos oldal.

2020. nov. 30. 15:51
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, ez még egy annyira új dolog, hogy laikus ember nem tud ebben neked valós infót adni. Olyan, mint a babaváró hitel. 5-en 10 félét mondtak. Szerintem a kormányhivatalnál, államkincstárnál érdeklődj.
2020. nov. 30. 16:20
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz vele trükközni, mert legkésőbb a szülés napjától kell igényelni.

Ha mondjuk márciusi a baba, de te áprilisban igenyeld, akkor is áprilistól állapítják meg...

2020. nov. 30. 16:45
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, szóval akkor is Márciustól állapítják meg.

Amit írtál az is ezt jelenti hogyha 5 hónappal később kéred, akkor megkapod az előző 5 hónapot, nem onnantól indul el.

2020. nov. 30. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!