CSED mikortól igényelhető? Mindenképp szülés előtt, vagy szülés után közvetlenül? Nem tólható el pár hónappal?
Februárra várható a babám. De az új 100%-os CSED az csak június 1-től járna.
Nem tudom van e olyan opció, hogy később igényli az akinek hamarabb születik a baba.
Ezt találtam:Visszamenőlegesen is igényelhető a csecsemőgondozási díj?
Az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet érvényesíteni a csecsemőgondozási díj iránti igényt. Az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani.
DE!Szerintem ez csak azokra a babákra jár akik június 1. után születnek...
Ha egy februárban születő baba miatt járna a 100% csed, akkor ennyi erővel akinek 3 éve született gyereke annak is járhatna.
Azt mondjuk nem tudom, hogy június 1-től módosulhat-e számodra a csed, de úgy tudom hogy ezt egyszer állapítják meg és slussz passz. Vagyis én azt feltételezem, hogy neked a születendő babával egyáltalán nem fog járni a 100%
Nem kell torokra menni egyből! Nézzenek oda, egyből a rosszindulat tör elő.
Nem vágom ezeket a dolgokat, első gyerek, csak megkérdeztem hogy megy ez. Halottam már hogy ilyen-olyan támogatásokat lehet visszamenőlegesen is. Hát meg merészeltem kérdezni, hogy a CSEDdel hogy van ez. Ha nem lehet hát nem lehet. Ennyit is le lehet írni.
#3 GYED, GYES? Akinek nem jár a CSED, annak még ezek járhatnak tudtommal.
Július 1-től.
És akinek épp folyik annak is át fogjak számolni meg a fennmaradó időre.
Ha utólag kérned (amit alap esetben nem lehet) akkor is a meglévő szabályok szerint számítanak. Így jártál.
Természetesen, nem gondoltam, hogy évekig visszamenőleg lehet ilyesmiket igényelni.
De pár hónapig (tán max 6hó) visszamenőleg lehet később igényelni egyes támogatásokat.
Köszi.
akkor kb utolsó 2 hónapban lehet nekem is több lesz a csed.
Azt értsd meg, hogy NEM. Ha mondjuk valaki olyan béna, hogy járna de nem igényelte és visszamenőleg megítélik neki, akkor is azt a szabályt fogjak alkalmazni amikor alapból járt volna.
Tehát te február-júniusra a mostanit júliusra az újat fogod kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!