Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Veszelyeztetett terhessegnel...

Veszelyeztetett terhessegnel a tappenz 1/3-at kapom csak?

Figyelt kérdés
Kiszamoltam mar, hogy mennyi tappenzt kell kapnom, de kevesebb erkezett. Utana olvastam es latom, hogy ha 9es koddal vagyok tappenzre veve, akkor a munkaltato a tappenz 1/3 reszet kell kifizesse? Probalom ertelmezni az olvasottakat, eddig a bruttom 60%-at olvastam csak. Most meglattam, hogy 9es koddal a munkaltato csak az 1/3ad reszet kell kifizetnie. Most akkor hogy van ez?
2020. nov. 30. 07:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Előre hogy adhattál le táppénzes papírt?
2020. nov. 30. 08:05
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem elore adtam le. Az oktoberi papirokat egybe adtam le november elsejen. Es az oktoberit most utaltak
2020. nov. 30. 08:06
 13/27 anonim ***** válasza:
Én 220.000 bruttóra kaptam havi 110.000 Ft-ot. Lehet nem kaptál egy egész havit.
2020. nov. 30. 08:14
 14/27 anonim ***** válasza:

Nem kaptál teljes havit, az látszik az összegből, ez kb 20 napnyi ellátás.

A munkahelyed kifizetőhely? Bérpapírt kaptál?

2020. nov. 30. 08:24
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem kifizetohely, berpapirt sem kapok...azt mar fel eve nem lattam. Akkor ezek szerint kellene kapnom meg egy utalast? Annak meddig kene megerkeznie? Ha nem jon akkor a munkaltatomat keressem?
2020. nov. 30. 08:30
 16/27 anonim ***** válasza:

Igen, kellene még egy utalás.

A tp papírt a cégnél adod le és ők továbbítják?

Mondjuk az fura, hogy 1-én leadtad és most utalták, akkor sem az egészet.

2020. nov. 30. 08:49
 17/27 anonim ***** válasza:

Csak egy apró kérdés, mert én már mindent is láttam.

Nem lehet, hogy azért nem volt az elmúlt fél évben bérpapír, mert csökkentették a fizetésed? Utalva kaptad a bért?

2020. nov. 30. 08:52
 18/27 anonim ***** válasza:

A munkáltató nem neked fizet 1/3 táppénzt, hanem az OEP-Nem fizeti eztg tappenzhozzajarulas címen.

A tappenz összege 60%, amennyiben megvan a ledolgozott 180 napod, és 50%, ha nincs meg, vagy kórházi ellátásban részesülsz.

2020. nov. 30. 09:09
 19/27 A kérdező kommentje:

Szoval 2020.januar 1tol be vagyok jelentve brutto 436ezer ftra. (Elotte is itt dolgoztam, csak picivel kevesebb volt a bruttom). Utalva kapom a fizumat. Szeptember masodik feletol veszelyeztetett terhesseg miatt tappenzen vagyok. A szeptemberi tp papirokat a munkaltatomnak oktobet elsejen kuldtem, ezt oktober 20adikan utaltak. Az oktoberi tp papirokat november elsejen kuldtem el nelik es ma reggel jott ez a 149ezer.

Csak nem ertem, ha ugyis egyben kuldtem el nekik, akkor ma miert kaptam csak ennyi reszt? Es akkor viszont mikor utaljak a masik reszet, ha mar ott van az osszes papir hozza? Az en meglatasom szerint ha 2 reszben utaljak is meg kellett volna kapnom mindket utalast, mivel egyben kaptak meg a papirokat. De hat rohadtul nem ertek hozza sajnos. Koszi, hogy segitetek!

2020. nov. 30. 09:20
 20/27 A kérdező kommentje:
Egyebkent ha ugy szamolok, hogy 8600korul jon ki a napi tappenzem. 21 munkanap volt oktoberben, akkor 180ezer. Es ha ebbol levonom a 15% szja-t, akkor nagyjabol 150ezer fog kijonni. Vagy ez igy nem realis, mashogy kell szamolni? Az adokedvezmenyt ezzel egyutt utaljak?
2020. nov. 30. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!