Veszélyeztetett terhességi táppénz alatt csökkenthetik a bruttòmat?
Egy étteremláncnál vagyok üzletvezető helyettes és bruttó 450.000 ft-ra vagyok bejelentve ,én igényeltem a 6 éves lányomra és a pocakban lévő fiamra az adòkedvezményt. A múlt hònapban 188.000 ft táppénzt kaptam és a bérpapíromon bruttò 380.000 ft alapbér van feltüntetve. A korona vírusra hivatkozva megtehették ezt egyoldalúan? Nem vagyok jártas a bérszámfejtésben ezért megköszönném ha valaki segítene abban is, hogy a pénz amit kapok annyi-e amennyit kapnom kell.
Előre is köszönöm!
Egyoldalúan nem módosíthatnak, de nézd meg jól a korábbi papírjaidat.
A mozgóbér, műszakpótlék... stb. emelhetik a fizudat, de azok nem járnak tp alatt,csak az alap.
Köszönöm!
Igen azt tudom, hogy a pòtlékok nem járnak. Nekem az alapbérem 450.000ft. De nem értem, hogy akkor mégis hogyan csökkenthették?
Szia
Mióta dolgozol ott?
Ha több, mint 2 éve, akkor 60% a tappenz, amiből csak 15% adót vonnak.
Ha a 450 ezerből nézték volna, akkor 230 körül lenne.
De a 380ból jött ki a 188.
Nem módosithatnak egyoldalúan.
Mindenképp hívj fel valakit, akár HR, aki elirányit és ad infót
Felhívtam a központot, annyit mondtak, hogy a vírus miatt. Jeleztem, hogy semmilyen papírt nem írtam alá de erre választ már nem kaptam sajnos. Holnap a területvezetőt fogom felhívni hátha ő tud segíteni.
Köszönöm Nektek!
Lehet nem a bért, hanem az oraszamot csökkentették.
Pl nem heti 40,hanem 35 lett a vezetőké.
De ehhez is alá kellett volna írnod a módosítást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!