Mikor folyosítják a veszélyeztetett táppénzt?
Figyelt kérdés
Július 31-től vagyok veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen, múlt hónapban 7-én kaptam meg. Azonban most semmit nem kaptam még augusztusra :-(
Nem tud valaki segíteni, hogy mikor szokták utalni, vagy hogy működik ez folyamatos táppénz esetén?
2020. szept. 7. 19:29
1/10 anonim válasza:
Munkáltatód tud segíteni! Attól is függ, hogy a Tp papír leadások folyamatosak-e.
2/10 anonim válasza:
Mikor és milyen időszakra adtad le a folyamatos igazolást?
3/10 anonim válasza:
Én a munkáltatótól kb mindig a fizetés idején kaptam meg. Legalábbis két éve, első terhességnél így volt. Most, második gyerekkel augusztustól igényeltem, múlt héten vittem be a táppénzes papírt, valószínűleg most is így lesz, a gyeddel együtt utálják tizedike környékén.
4/10 anonim válasza:
Munkáltatóm kifizetőhely, abban az időben kaptam meg, amikor a többiek a fizetést. Annyi, hogy a doki nem hónap végéig adta, hanem talán 2 hetente ad, így arra az egy hétre, amire még nem küldtem be a táppénzes papírt, pénzt se kaptam.
5/10 anonim válasza:
Ha a munkaltatod tb kifizető, akkor utalnak, mikor a fizukat. Azaz 10-ig. Abban az esetben, ha te a zárási határidőig leadtad a tp papírt. Ha nem adtad le zárásáig, akkor lehet, hogy hokozivel utaljak, de a törvényes (ha jól emlékszem 7) napot be kell tartaniuk.
6/10 A kérdező kommentje:
Jelenleg 08.23ig van leadva, ma délután kapom a következőt a háziorvostól. A munkahelyem nem tb kifizetőhely, úgy tudom hó végén szokták a bérszámfejtőnek egyben odaadni a tp-s papírokat, most is 31-én került leadásra.
2020. szept. 8. 07:04
7/10 anonim válasza:
Add át nekik, hogy szabálytalan hó végén leadni...
8/10 A kérdező kommentje:
Hát ebbe sajnos nincs beleszólásom :-(
De ma utaltak :-D
2020. szept. 8. 08:45
9/10 anonim válasza:
de, van beleszólásod. Amikor átadod a tp papírt, kérd, hogy írásban vegyék át. Innentől 5 napjuk van arra, hogy az OEP felé beadják. Ebben benne van az is, hogy a köynvelőnek átadják. Ha nem vagy tisztában a jogaiddal, ők lesz-ják a kötelességeiket.
10/10 anonim válasza:
Igen amúgy. A tp papírokat mi a cégnél pl naponta postazzuk a kulso berszamfejto cégnek. Leltárt vezetünk róla, melyik papír mikor lett kiszedve a gyűjtő ládából és mikor került postára (ennek ugyanannak a napnak kell lennie de ha pl felrobbant az épület akkor legkésőbb a következőnek). Nem lehet gyűjtögetni őket aztán leadni hó végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!