A csedbe pontosan mi számít bele?
Figyelt kérdés
Mindenhol a bruttó bért írják, de ez ütközik azzal az infóval, hogy a bónuszok is beleszámítanak. Az a lényeg, hogy a főnököm csökkenteni szeretné a bruttó bérünket egy támogatás miatt, de ezt kijátszaná azzal, hogy ad annyi prémiumot, hogy kijöjjön az eredeti fizetésünk. Nem tudom, hogy ebbe belemehetek vagy inkább ne írjam alá a módosított szerződést? Feleslegesen nem szeretnék kiszúrni vele, ha az én szempontomból mindegy.2020. nov. 14. 10:11
1/4 anonim válasza:
Nem ütközik semmivel. A bruttó jövedelembe beleszámít a bónusz, prémium is.
Viszont mégis érhet hátrány, ha a főnököd okosan feltételekhez köti a prémiumot vagy időszakosan fizeti, így az adott számítási időszakba esetleg nem esik bele annyi, hogy ugyanakkora átlag jöjjön ki.
Illetve akkor is számít, ha pl: második gyereknél elmennél terhesen tp-re, mert ha nincs tényleges átlagod, akkor a szerződés szerinti bérből számolnak.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. nov. 14. 12:13
3/4 anonim válasza:
Ahogy az első írja. Ha a bónuszt pl egy összegben fizetné ki, akkor lehet nem esik bele a számítási időszakba, azaz rosszul jársz. Továbbá bármikor dönthet úgy, hogy Bem ad, abban reménykedve, hogy felmondanak az emberek, nem kell elküldeni őket. En terhesen semmit nem írnék alá. Max nem vesz vissza majd, de ez most szerintem picit fontosabb, ha már terhes vagy.
4/4 anonim válasza:
Ez egy cég? Vagy kisvállalkozó. Énis pont ettől félek hogy a virus miatt majd csökkenteni akarják az órámat,ezzel együtt ugye a fizetés is kevesebb.de ugyan ugy kellene dolgoznom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!