Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jogosult vagyok így továbbra...

Jogosult vagyok így továbbra is a GYED-re és a bölcsődei ellátásra?

Figyelt kérdés

Egyéni vállalkozó anyuka vagyok jelenleg GYED-en. Januárban kezdhet a kislányom a bolcsődében. A bölcsi feltétele, hogy a GYED-et igénybevevő szülő keresőtevékenységet folytasson. Vállalkozásom nullás, nincs sem kiadásom, sem bevételem.

Természetesen a beszoktatás után minél előbb szeretnék munkát találni és akkor megszűntetem a vállalkozást, de amíg nem találok addig ebben a felállásban továbbra is jogosult leszek a GYED-re? Vagy a nullás vállalkozás probléma lehet?

Remélem érthető, tudom nem egyszerű történet, de remélem járt már így más is.

2020. okt. 28. 19:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%
De igaz. A neakon annyi látszik, h rendezett-e a jogviszonya, a számlái a NAVhoz futnak be. A bölcsi meg nem fog a navtól lekérni semmit. Érdekes is lenne.
2020. okt. 29. 08:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsi miért kérne bármit is a hatóságtól. Őket nem érdekli, hogy kap-e gyedet továbbra is.
2020. okt. 29. 09:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat. A kioktatást is.

Az ok amiért bölcsibe adom, (bár nem tartozom magyarázattal) a következő. Júliusban lesz 2 éves. A bölcsi csak januárban, vagy következő szeptemberben veszi be. (4 óráról van szó különben) Tehát júliustól GYES-ből kellene megélnünk ami számunkra kivitelezhetetlen.

Csak jelzem, hogy a kioktatás ellenére sem pontoztam le senkit.

2020. okt. 29. 12:16
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

"Tehát júliustól GYES-ből kellene megélnünk ami számunkra kivitelezhetetlen"

Júliusban tölti, azaz augusztusban még gyedet kapnál.

1, azaz 1 hónapot nem bírnátok ki gyesből???

2020. okt. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!