Jogosult vagyok így továbbra is a GYED-re és a bölcsődei ellátásra?
Egyéni vállalkozó anyuka vagyok jelenleg GYED-en. Januárban kezdhet a kislányom a bolcsődében. A bölcsi feltétele, hogy a GYED-et igénybevevő szülő keresőtevékenységet folytasson. Vállalkozásom nullás, nincs sem kiadásom, sem bevételem.
Természetesen a beszoktatás után minél előbb szeretnék munkát találni és akkor megszűntetem a vállalkozást, de amíg nem találok addig ebben a felállásban továbbra is jogosult leszek a GYED-re? Vagy a nullás vállalkozás probléma lehet?
Remélem érthető, tudom nem egyszerű történet, de remélem járt már így más is.
Köszönöm a választ, ezt tudom. Viszont ha a bölcsikezdéskor nem folytatok keresőtevékenységet, de igénybe veszem a GYED-et, az törvényileg úgy tudom nincs rendben.
Azt nem tudom, hogy a nullás vállalkozás keresőtevékenységnek számít-e. Vagy egyáltalán vizsgálja-e ezt bárki is.
Nem a bölcsinek kell igazolnod, hogy te márpedig dolgozol 😂
A neaknál lesz majd meg az információ, hogy nem folytattál keresőviszonyt, de felvetted a gyedet bölcsi mellett...
Talán nem kellene 2 év előtt beadni, ha még állásod sincs.
Várd meg a 2-t vagy helyezkedj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!