Hogy lenne célszerű?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiam aki május elején lesz 3 éves, itthon vagyok vele még GYES-en. Szeretnénk a szülinapja körül elkezdeni a kistesóval próbálkozni. Hogy lenne célszerű intézni a dolgokat úgy, hogy az ellátások a legjobban jöjjenek ki? Családi vállalkozásban dolgoztam a kisfiam előtt egy évig és ide papíron bármikor vissza is tudok menni dolgozni csak nem tudom, hogy lenne érdemes menedzselni a táppénzt és hasonlókat ha a kicsivel is szeretném kapni majd az ellátásokat.

Nem annyira vagyok képben ezekkel ezért megköszönök minden tippet, tapasztalatot vagy tanácsot :)

2020. okt. 20. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem nem világos. Akarsz dolgozni? Mert akkor tökmindegy. Dolgozol aztan terhes leszel és kapsz mindent.

Nem akarsz dolgozni? Mert akkor terhebe kell esned a GYES lejárata előtt és kibulizni a táppénzt, különben mindenképp dolgoznod kell, rosszabb esetben kirúgnak és buksz mindent a második gyerekre. Kiveve ha elmész máshova dolgozni de akkor ugye megint dolgozni kell ott is egy évet legalább.

2020. okt. 20. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Vagy most ez a családi vállalkozás a tiétek? Mert akkor megint tökmindegy. Ha nincs megszakítás a munkaviszonyban, kapsz mindent.
2020. okt. 20. 15:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Tàppènz, ami ellàtàs , nem lehet egy másik ellátás alapja.

A legjobb és legtisztább az lenne, ha terhes lennél a szülinap előtt.

Táppénz, akkor egy ellenőr sem nézi, hogy kamura vagy bejelentve..

Az utolsó időszak, amikor rendes fizetést kaptál, az lesz az alapja..

2020. okt. 20. 16:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy év elejére előrehozzuk hogy remélhetőleg összejöjjön a kisfiam szülinapja előtt és akkor táppénzre mikor mehetek el és meddig? Kell, hogy aktív állományba visszamenjek valameddig?

Nem gond ha dolgoznom kell, az elsővel még a kiírt dátum után is dolgoztam ameddig tudtam, csak azóta sok minden változott és nem biztos, hogy lesz mit dolgoznom, de nyilván a bejelentés marad, hogy ne szívjam meg. A szüleim cége egyébként tehát rugalmas, csak nem akarom, hogy fizetniük kelljen utánam ha nem muszáj.

2020. okt. 20. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!