Hogy lenne célszerű?
Van egy kisfiam aki május elején lesz 3 éves, itthon vagyok vele még GYES-en. Szeretnénk a szülinapja körül elkezdeni a kistesóval próbálkozni. Hogy lenne célszerű intézni a dolgokat úgy, hogy az ellátások a legjobban jöjjenek ki? Családi vállalkozásban dolgoztam a kisfiam előtt egy évig és ide papíron bármikor vissza is tudok menni dolgozni csak nem tudom, hogy lenne érdemes menedzselni a táppénzt és hasonlókat ha a kicsivel is szeretném kapni majd az ellátásokat.
Nem annyira vagyok képben ezekkel ezért megköszönök minden tippet, tapasztalatot vagy tanácsot :)
Nekem nem világos. Akarsz dolgozni? Mert akkor tökmindegy. Dolgozol aztan terhes leszel és kapsz mindent.
Nem akarsz dolgozni? Mert akkor terhebe kell esned a GYES lejárata előtt és kibulizni a táppénzt, különben mindenképp dolgoznod kell, rosszabb esetben kirúgnak és buksz mindent a második gyerekre. Kiveve ha elmész máshova dolgozni de akkor ugye megint dolgozni kell ott is egy évet legalább.
Tàppènz, ami ellàtàs , nem lehet egy másik ellátás alapja.
A legjobb és legtisztább az lenne, ha terhes lennél a szülinap előtt.
Táppénz, akkor egy ellenőr sem nézi, hogy kamura vagy bejelentve..
Az utolsó időszak, amikor rendes fizetést kaptál, az lesz az alapja..
Akkor lehet, hogy év elejére előrehozzuk hogy remélhetőleg összejöjjön a kisfiam szülinapja előtt és akkor táppénzre mikor mehetek el és meddig? Kell, hogy aktív állományba visszamenjek valameddig?
Nem gond ha dolgoznom kell, az elsővel még a kiírt dátum után is dolgoztam ameddig tudtam, csak azóta sok minden változott és nem biztos, hogy lesz mit dolgoznom, de nyilván a bejelentés marad, hogy ne szívjam meg. A szüleim cége egyébként tehát rugalmas, csak nem akarom, hogy fizetniük kelljen utánam ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!