Azok a kismamák akik most keresnek munkát, hogy boldogultok?
Elég összetett a helyzet.
A gyerekem 2 éves, hónapokkal ezelőtt jelentkeztünk a bölcsibe, de mondták, hogy csak akkor vihetem ha lesz hely neki, nekem pedig munkám. Akkor sikerült is elhelyezkednem, de tavasszal a vírus miatt nem vettek fel több gyereket, én pedig nem tudtam tovább ott maradni a munkahelyen. (Kb. 1 hónapot voltam ott.) Aztán nemrég szóltak, hogy van hely ismét a bölcsiben, de most meg én nem találok munkát. Ami mégjobban megnehezíti a helyzetet, hogy jövő hónapban költözünk. Ott is érdeklődtem, hogy hogy megy a beíratás stb. De azt mondták teltház van, legalább egy évvel előtte kell jelentkezni.
Végül arra jutottam, hogy egy magán bölcsit kéne megcélozni.
Hónapok óta csak küzdök, rengeteg munkahelyre jelentkeztem, de vagy nem reagálnak vagy elutasítanak. Nem tudom... Én csinálom rosszul? Vagy ennyire túljelentkezés lenne egy állásra a mostani helyzetben?
Annyit még hozzáteszek, hogy GYES-en vagyok éppen, előtte eladóként dolgoztam.
Anyukák! Ti hogy vagytok mostanában ezzel a munkakereséssel? Nektek is ilyen nehezen megy?
Megértem a helyzetet. Most mi is hasonló cipőben jártunk, mivel elköltöztünk más városba.
Ahol régen laktunk, folyamatosan lehetett jelentkezni bölcsibe, de ott is egy jó évre előre. Ahova költöztünk, ott meg csak tavasszal van beíratás. Szerencsére 2 héttel beíratás előtt dőlt el, hogy hova költözünk, így tudtunk jelentkezni, bár ténylegesen még nem laktunk ott. Mivel nekem nem volt munkám, így első körben elutasították a bölcsi férőhely kérelmünket, de fellebbeztünk, és kaptunk helyet, bár nem a lakóhelyünkhöz közeli bölcsiben, hanem a kerület egy távolabbi részében. Nem igazán örülünk, de mivel segítségünk nincs, így muszáj a bölcsi. Mikor jelezték júniusban, hogy felvették, el kezdtem munkát keresni, mert eredetileg szeptember 3.-án kezdett volna. Július első felében adtam be a jelentkezésemet kórházba, mivel ápoló vagyok. Eddig mindig azt tapasztaltam,hogy pillanatok alatt el tudok helyezkedni. Most nem így lett. Augusztus végén hívtam őket, de leráztak azzal, hogy majd keresnek, így a bölcsi kezdést napolni kellett, mert így nem mehetett. Szerencsére megértőek voltak, és a sor végére tették, így 2 hónap haladékot kaptunk. Másfél hete hívtak, hogy ha még áll a jelentkezésem, akkor örülnének ha náluk dolgoznék. Szóval végére összejöttek a dolgok, de idegtépő volt.
Amúgy a magánbölcsik is eléggé tele vannak, pont ezért, mert kevés az állami hely. Merre laktok és milyen munkát keresel?
Imádom a kormány propagandát. Szultel ma már? Peeersze kettőt. Ok akkor rohadj meg és halj éhen, mert bolcsi nincs a GYES 20 ezer oviba meg még nem adhatod. Szánalom. Bocsánat. Frusztrált vagyok.
Kérdező. Biztos, hogy találsz munkát eladóként, ne add fel, ne keseredj el.
Szerintem most a magasabb munkanèlkülisèg miatt nagyobb a túljelentkezès az állásokra.
Meg valahogy a lehetősèg is kevesebb. Igaz èn most nem keresek állást, de továbbra is kapom a profession-ről a hírleveleket, ès jóval kevesebb, mint tavaly, mikor kerestem. A másik, hogy eladó vagyok, ès a mi üzletünkbe mindig is kevès volt a jelentkező, mert kieső helyen van, szinte csak autóval közelíthető meg jól, a tömegközlekedès elèg macerás oda. Most meg rengetegen küldtèk be hozzánk, ès jönnek interjúra, ès a jelentkezők összetètele is jelentősen vegyesebb lett a korábban megszokottnál. Nem egy van, aki ennèl sokkal komolyabb munkát vègzett előtte, ès persze nem is ezen a bèrszínvonalon, csak hát már muszáj dolgozni valahol...Szóval látszik az, hogy a jelenlegi helyzet nagyon nem könnyű a mostani álláskeresőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!