Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » El lehet menni munkanélkülire?

El lehet menni munkanélkülire?

Figyelt kérdés
Bejelentett munkaviszonyom volt 2015.10.20 - 2019.10.07.ig. Ezután dolgoztam egy helyen ahol semmilyen formába nem jelentettek be. Ez a munkahely megszünt én meg terhes lettem. Most vagyok 7,5 hónapos. Terhesség alatt semmi nem járt, párom fizetéséből élünk. Ha én elmegyek (ha egyáltalán ellehet) munkanélkülire ami 3 hónap az fedezi a tbt? Egyáltalán kapnék onnan valamennyi pénzt?
2020. szept. 10. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Elmehetsz, és ez a legjobb, amit tehetsz. Az elmúlt 3 évben kell legalább 360 nap munkaviszony - neked most 2017 szeptemberétől néznék, ha jól számolom, 2 év pár hetet dolgoztál, kb 750 napot, ami alapján 75 napig kapnál álláskeresésit (munkanélküli segélyt). Amíg ezt kapod, nem kell tb-t fizetned, és mivel biztosított leszel a szüléskor, csedet és gyedet is fogsz kapni (ehhez 2 éven belül 365 nap biztosítotti viszony is kell, úgy számolom, ez neked meglesz).
2020. szept. 10. 20:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. És ha megszülök utána ugye jár a gyes akkor a munkanélkülit le kell mondani?
2020. szept. 10. 20:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, úgy tudom, le kell mondani, de ezt kérdezd meg, amikor igényled. Szerintem menj minél előbb, hogy tuti meglegyenek a napjaid, na meg minél előbb mész, annál több pénz jár. Viszont azt, hogy ilyen esetben hol kell majd intézned a csed/gyed igénylést (amit normális esetben a munkáltatónál), azt nem tudom sajnos.
2020. szept. 10. 20:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. szept. 10. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
TB-t fizetted magad után? Mert ha nem nagy bajban vagy.
2020. szept. 11. 05:11
 6/11 anonim ***** válasza:

A tb-t, ha eddig nem fizetted, visszamenőleg is be tudod. Sőt! be is kell fizetni! NAVnál meg tudod tenni.

Barátnőmet nem vették fel munkanélkülire, ugye álláskeresésire, mert egyértelmű volt, hogy szülés után nem megy el dolgozni. Az álláskeresési meg elvileg arra van, hogy a lejárta után te dolgozni mész...

Remélem ez csak "helyi hülyeség" és neked szerencséd lesz.

2020. szept. 11. 09:40
 7/11 anonim ***** válasza:
6os, tévedsz..2020.90.01től nem lehet utólag befizetni a tbt.
2020. szept. 11. 15:08
 8/11 anonim ***** válasza:
2020.09.01 bocsánat
2020. szept. 11. 15:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem lehet utólag? És ha valakinek elmaradása van azt hogy fizeti vissza?
2020. szept. 11. 15:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Na utána néztem, nekem kicsit másképp mondta a hölgy akinél a fizetést intéztem. Most elvileg az van hogy ha 3 hónapot meghalad a tartozás érvénytelenítik a taj kártyát de ha befizeted elvileg újra aktiválják. Most megnyugodtam én is, engem alaposan megijesztett.
2020. szept. 11. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!