Apuka is el tud menni gyedre? Én munkanélkülin vagyok és szeretnék babát. Terhesen nem keresnék munkát így én csak gyest és családit kapom. De hallottam apuka is tud gyeden lenni úgyhogy közben rendesen dolgozik?
DE miért nem dolgozol előtte? Ha még csak szeretnél akkor nem vagy terhes, nyugodtan dolgozhatsz előtte. ha évekig nem esel teherbe évekig eltartatod magad? És mit csinálsz ha apuka a gyerek 1 éves korában lelép? Miből tervezed eltartani? Gondolom megtakarításod és saját lakásod sincs. Én átgondolnám a helyedben a gyerekvállalást. Nem bántásból de rengeteg ilyet lehet hallani, ahol utána a nőnek vissza kell kuncsorogni magát a szülői házba vagy anyaotthonba mennie.
Amúgy igen, a gyerek fél éves kora után az apa is mehet gyedre.
A gyerek féléves korától el tud menni, addig csak GYES-t tudsz igényelni, ahogy előttem is írták.
Egyébként nem értem miért kell mindig azzal jönni, hogy mi van ha apuka lelép. Nyilván vannak ilyen esetek, nem is kevés, de ennyi erővel mi van ha holnap elüt egy busz? Azért ha egy pár eljut a gyermekvállalás gondolatáig, bízzunk benne, hogy egy stabil, egymást támogató kapcsolatról van szó. Másrészről nem tudhatjuk, miért ezt a verziót szeretnék igénybevenni. Példámból kiindulva, babát vártam, de fele annyit sem kerestem mint a férjem, így ha megszületett volna (elvetéltem), mi is az apai GYED-et vettük volna igénybe, mert sokkal kedvezőbben alakult volna számunkra anyagilag. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy ne rémiszgessük már egymást emberek...
El tud a gyerek féléves korától.
De azt javaslom, inkább munkahelyet keress, ne a párodra alapozz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!