Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek szemét dolog...

Szerintetek szemét dolog lenne így felmondani a munkahelyen?

Figyelt kérdés

Két hónap múlva letelik a Gyed. A munkahelyemre nem tudok visszamenni, mert még a terhesség előtt áthelyeztek egy a lakóhelyemhez 130 km-re lévő intézménybe. Kértem a visszahelyezésemet, de elutasították.

Kb. 2 hónapnyi szabim halmozódott fel a táppenz-csed-gyed ideje alatt.

Arra gondoltam, hogy szólnék, hogy megyek vissza, de előbb kivenném a szabikat. Akkor még 2 hónapig kapnám a rendes fizetésem, közben keresnék munkát. Majd amikor letelt a szabi szólnék, hogy bocsi, de inkább felmondok.

Ez nagy szemètség lenne? Lehet ilyet csinálni?

2020. aug. 19. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
És nem szemétség a lakóhelyedtől 130 km-re áthelyezni? Mert szerintem baromira az. Ha ők ilyen kedvesek voltak, szerintem te se tartozol nekik jófejséggel.
2020. aug. 19. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Hát ők se voltak kedvesek veled... Szerintem amúgy is sejtik, hogy ez lesz.
2020. aug. 19. 09:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg sejtik, abból, hogy kértem az áthelyezésemet. Pedig nem szívesen mondok fel, mert szeretem ezt a munkát.
2020. aug. 19. 10:02
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Ott bukta a dolog, hogy ők ragaszkodhatnak a felmondási idő letöltéséhez. Ha kiveszed a szabikat, és utána mondasz fel, akkor s felmondási idő alatt be kellene járnod dolgozni. Akkor inkább állapodj meg velük, hogy nem szeretnél visszajönni, és a szabadság kiadásával tudjátok le a felmondási időt.
2020. aug. 19. 10:03
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem szemétség. Ők meg nem helyeztek vissza.

Mellettem már sok kolléga megfordult, többször éreztük azt, hogy cserbenhagytak minket, de végül mindig arra jutottam, hogy igazuk van, mindenki élje a maga életét, főleg ha gyerek van.

Egyébként ha felmondasz most akkor is jár a szabadság vagy ki kell fizetniük.

2020. aug. 19. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem korrekt. Az áthelyezéssel valszeg amúgy is azt akarták elérni, hogy felmondj.
2020. aug. 19. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

4. válaszolónak igaza van. Nehogy úgy járj, hogy letellik a szabid és utána meg van felmondási idő amikor be kell menni.

Jobb lenne most szólni.

2020. aug. 19. 10:16
 8/10 A kérdező kommentje:
6: Nem azt akarták elérni, hogy felmondjak. Abban az intézményben, ahová áthelyeztek hatalmas az ember hiány. A közelebbiben pedig tele van az állomány.
2020. aug. 19. 10:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem veszed ki a szabikat, ki kell fizetniük. Az jár akkor is ha te mondasz fel.
2020. aug. 19. 10:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szemétség.
2020. aug. 19. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!