Megéri Babakötvényt kötni egy 6 éves gyereknek ?
"Nekünk egy gyerekünk van, 10 ezer az adókedvezmény.. Ha nekem 3 lenne, konkrétan 900 ezret keresnék... Abból nekem havi 500 megtakarítás is menne."
Ezek szerint most 811 ezret keresel amiből félre raksz minimum 411 ezret? De inkább többet mert a 3 gyerekkel a költség is több ám!
Akkor inkább 500at kéne tudnod jelenleg félrerakni egy gyerek mellett!
Hopp, ez pont amit szeretnél. :)
Akkor mi is a gond? Esetleg nem vagy tisztában az adókedvezmény mértékével?
Én is gondolkodok hogy gyűjtsek e rá a gyereknek, most 12 éves. De azon gondolkodtam, hogy ő annyira nem tud bánni a pénzzel, hogy azonnal elveri az egészet, amint hozzá fog jutni.
De ugyanakkor lelkiismeretfurdalásom van miatta, hogy nem bízom meg benne, és én mint anyukája, jobban bánok a pénzzel. Viszont jó lenne csak neki tenni félre, mert jól kamatozik. Bár erről sokfélét hallottam, nem tudom melyik igaz. Állítólag éves biztos gyűjtés után, az állam egy nagyobb összeggel kiegészíti.
Nem állítólag, hanem pontosan az éves befizetes 10% az állami támogatás de maximum 6000Ft.
Tehát éves 60e befizetes esetén kapsz maximális, azaz 6000 Ft állami támogatást.
Ez alól kivétel a hátrányos helyzetűek, ott úgy emlékszem 20% és max 12e Ft évente. Szóval őket jobban motiválják, de hát akinek kajára/fűtésre se telik az pont nem fog erre is költeni.
Az a baj, hogy rengetegen nem értitek ennek az egésznek a lényegét.
Ez nem az a pénz, amihez hozzányúlhatsz ha 15 év múlva bajban leszel. Ez az a pénz, ami akkor is a gyerekedé lesz, ha 15 év múlva gondban leszel, és nem tudod támogatni őt érettségi után! Akkor nem fog neked fejtöröst okozni, mert amíg volt lehetőséged, addig takarékoskodtál neki!
Tegyél félre magadnak is külön pénzt, a gyerekét meg felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!