Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megéri Babakötvényt kötni egy...

Megéri Babakötvényt kötni egy 6 éves gyereknek ?

Figyelt kérdés
2020. júl. 22. 12:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Nem
2020. júl. 22. 13:51
 2/16 anonim ***** válasza:
32%
Igen.
2020. júl. 22. 15:21
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Talán.
2020. júl. 22. 17:44
 4/16 anonim ***** válasza:
30%

Engem az zavar, hogy 18 évig nem lehet kivenni.

Szerintem az rengeteg idő. Persze, jó a kamata, de ha az ember nem nagyon gazdag, akkor azért elofordulhat, hogy szükség van arra a párszáz ezerre, akár a gyereknek

2020. júl. 22. 17:52
 5/16 kriszpo ***** válasza:
75%
Aki nem milliomos, annak nem érdemes hosszú távú befektetéseket, megtakarításokat kötni. Kevés a kamat és hosszú ideig "használják", forgatják az ember pénzét. Inkább azt a pénzt havonta tegye félre és használja fel, amikor szükséges. Ez az én véleményem, tapasztalatom.
2020. júl. 26. 09:47
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem kevés a kamat. Jelenleg ennél jobbat kockázatmentesen nem kapsz. Vagyis hát az a "kockázat", hogy az állam változtat a szabályokon. Ezért mi annyit rakunk csak bele amire jár a maximális állami támogatás, azaz 60e/gyerek/év.

Aki esetleg esélyes hogy elkoltene valamire mert jaj de kell a pénz az még jobb ha ide rakja! Így biztosan nem költöd el és gyűlik a gyereknek.

Miért akarnád el költeni amit neki raksz félre? Vedd úgy, hogy nincs. A kávéra, cigire, csokira, üdítőre, és egyéb felesleges dolgokra költött pénzt is össze számolhatod 5-10-15 év alatt milyen sok, mégse gondolkodsz azon hogy most akkor neked kéne az a pénz egyben. Babakötvényt is veheted ugyanígy.

De ha fáj az a havi pár ezer Ft akkor ne rakj félre a gyereknek.

2020. júl. 28. 11:58
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

Én nagyon le lettem pontozva, pedig nekem nem fáj a havi pár tízezer, de azért nem mondom hogy nem tudok elkepzelni olyat, hogy 15 év múlva beüthet az a helyzet, hogy kell a pénz.

De majd aztán meg jön, hogy rakjunk félre havi 200 ezret mindenre és akkor nem :D

Biztos ez a magyar valóság :D

2020. júl. 28. 14:41
 8/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell 15 év múlva mert tekints rá úgy, hogy nincs.

Miért kell úgy nézni rá mintha más lenne, mintha az a pénz számodra létezne?

Kezd el írni mennyit költesz felesleges dolgokra aztán 15 év múlva ahhoz ugyanúgy nem fersz hozzá de azon valahogy mégse problémázol...

Miért kell másképp nézni a baba kötvényt? Havi rezsi része az a pár ezer Ft ami az adott hónapban abszolút kényelmesen belefer. Mellette lehet magunknak külön gyűjteni.

2020. júl. 28. 14:58
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy jól írtad, nagyságrendileg átlag 200e-t igyekszünk havonta félrerakni (a babakötvény ezen kívül van, mert az nem saját, így gyakorlatilag nekünk ugyanolyan kiadás mint a villany számla).

A 200 amúgy egyáltalán nem sok, mert adókedvezmény és csp önmagában 147e három gyerekre. Most párommal együtt kb 50et félrerakni nem annyira nagy teljesítmény szerintem.

2020. júl. 28. 15:09
 10/16 anonim ***** válasza:
32%

De ki mondta, hogy nem rakok félre? Nem ugyanarról beszélünk.

Nekünk egy gyerekünk van, 10 ezer az adókedvezmény.. Ha nekem 3 lenne, konkrétan 900 ezret keresnék... Abból nekem havi 500 megtakarítás is menne.

Nem értünk egyet szerintem a hosszútávú befektetesekről átlag családoknál,ahol ha kiesik egy fő, akkor nem csak simán élnek tovább. Havi 200 megtakarítása esetén is hamar elfogy a tartalék, ha olyan helyzetbe kerül valaki

2020. júl. 28. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!