Megéri Babakötvényt kötni egy 6 éves gyereknek ?
Engem az zavar, hogy 18 évig nem lehet kivenni.
Szerintem az rengeteg idő. Persze, jó a kamata, de ha az ember nem nagyon gazdag, akkor azért elofordulhat, hogy szükség van arra a párszáz ezerre, akár a gyereknek
Nem kevés a kamat. Jelenleg ennél jobbat kockázatmentesen nem kapsz. Vagyis hát az a "kockázat", hogy az állam változtat a szabályokon. Ezért mi annyit rakunk csak bele amire jár a maximális állami támogatás, azaz 60e/gyerek/év.
Aki esetleg esélyes hogy elkoltene valamire mert jaj de kell a pénz az még jobb ha ide rakja! Így biztosan nem költöd el és gyűlik a gyereknek.
Miért akarnád el költeni amit neki raksz félre? Vedd úgy, hogy nincs. A kávéra, cigire, csokira, üdítőre, és egyéb felesleges dolgokra költött pénzt is össze számolhatod 5-10-15 év alatt milyen sok, mégse gondolkodsz azon hogy most akkor neked kéne az a pénz egyben. Babakötvényt is veheted ugyanígy.
De ha fáj az a havi pár ezer Ft akkor ne rakj félre a gyereknek.
Én nagyon le lettem pontozva, pedig nekem nem fáj a havi pár tízezer, de azért nem mondom hogy nem tudok elkepzelni olyat, hogy 15 év múlva beüthet az a helyzet, hogy kell a pénz.
De majd aztán meg jön, hogy rakjunk félre havi 200 ezret mindenre és akkor nem :D
Biztos ez a magyar valóság :D
Nem kell 15 év múlva mert tekints rá úgy, hogy nincs.
Miért kell úgy nézni rá mintha más lenne, mintha az a pénz számodra létezne?
Kezd el írni mennyit költesz felesleges dolgokra aztán 15 év múlva ahhoz ugyanúgy nem fersz hozzá de azon valahogy mégse problémázol...
Miért kell másképp nézni a baba kötvényt? Havi rezsi része az a pár ezer Ft ami az adott hónapban abszolút kényelmesen belefer. Mellette lehet magunknak külön gyűjteni.
Amúgy jól írtad, nagyságrendileg átlag 200e-t igyekszünk havonta félrerakni (a babakötvény ezen kívül van, mert az nem saját, így gyakorlatilag nekünk ugyanolyan kiadás mint a villany számla).
A 200 amúgy egyáltalán nem sok, mert adókedvezmény és csp önmagában 147e három gyerekre. Most párommal együtt kb 50et félrerakni nem annyira nagy teljesítmény szerintem.
De ki mondta, hogy nem rakok félre? Nem ugyanarról beszélünk.
Nekünk egy gyerekünk van, 10 ezer az adókedvezmény.. Ha nekem 3 lenne, konkrétan 900 ezret keresnék... Abból nekem havi 500 megtakarítás is menne.
Nem értünk egyet szerintem a hosszútávú befektetesekről átlag családoknál,ahol ha kiesik egy fő, akkor nem csak simán élnek tovább. Havi 200 megtakarítása esetén is hamar elfogy a tartalék, ha olyan helyzetbe kerül valaki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!