Egy 6 éves kislányt rá lehet már szokatni hogy önálóan saját ágyában aludna? Ha igen hogy?
De továbbra is egy szobában egyébként?
Én sokáig mellette aludtam a földön, legalábbis amíg elaludt. Próbáltam az ágyban mellette, de amikor át akartam menni a saját szobánkba, akkor sokszor felébredt. Éjjel lámpa mindig égett hogy akármikor át tudjon jönni hozzánk. Hosszú ideig volt ez. A második már egyből külön szobába került.
Itt az is nehezíti a helyzetet, hogy a válás miatt amúgy is megrendült a biztonságérzete.
Várnék a teljesen külön szoktatással. A matrac jó ötlet, ott maradsz vele, amíg elalszik, utàna mész a saját ágyadba. Később ő is az ágyában alszik, de mellette maradsz picit.
Esti jelenlétet (mese, beszèlgetés), sokáig igényelnek a gyerekek, akár 10-12 évesen is, erről nem célszerű leszoktatni, mert sok mindent ilyenkor mesélnek el, és ez a bizalmi kapcsolat megtérül majd kamaszkorában.
Apukád nem segít ebben amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!