Mikor igényeljem meg a CSED-et, hogy járok jobban?
Figyelt kérdés
Március óta táppénzen vagyok a vírus miatt 9-es kóddal.
A CSED ha jól értelmeztem úgy kerül kiszámításra, hogy a terhesség első 6 hónap átlagkeresetét veszik alapul, és annak a 70%-a. Az nem teljesen tiszta, hogy ebbe a táppénz is beletartozik-e. Mivel minimálbérre vagyok/voltam bejelentve, eléggé rosszul jött ki ez az egész.
Kérdésem az lenne hogy akkor kaphatok több pénzt ha szülés előtt 28 nappal igénylem meg, vagy akkor, ha szülés után?
2020. jún. 30. 04:24
1/4 anonim válasza:
Mindegy mikor igényled, az összege ugyanannyi lesz és 168 napra jár.
Nem a táppénzedből fogják számolni, az előtte lévő keresetedből.
2/4 anonim válasza:
A táppénzes napok nem számítanak, de mivel minimálbéren voltál, ezért jobban jársz, ha előbb igényled, mivel a táppénz minimálbérnél igen kevés, és ha a csedet előbb kezded, egy hónappal tovább jár a gyed, mivel az mindenképpen 2 éves korig jár, akár előbb igényelted egy hónappal a csedet, akár szülés után. A gyed viszont magasabb mint a táppénz összege. Azok nem járnak jól az előbb igényléssel, akiknek olyan magas a fizetése, hogy a táppénz több mint a maximális gyed összege.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Abban még tudtok segíteni hogy honnan lehet az igénylőlapot letölteni?
2020. jún. 30. 10:52
4/4 anonim válasza:
A munkáltató intézi. Keresd fel a munkaügyest. Ő fogja kitölteni és elküldeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!