Kistesó esetén fel kell mondani a GYED-et?
Sziasztok ! Kislányom 15 hóapos,jelenleg GYED-en vagyok itthon vele.Ebben az évben szeretnénk egy kistesót.Férjem és az én családomban is mindenkinek van testvére,így nem szeretnénk,hogy egyke legyen.Lányommal októberben jár le a GYED-em,abban az esetben ha sikerüle a tesó,akkor a gyedet fel kell mondanom,hogy újra táppénzre jöjjek,vagy ilyenkor nem jár a táppénz ?
Munkahelyemen terhesen nem dolgozhatok,mert 12órás a műszak és ápolónő vagyok,fertőző betegek között dolgoztam,így a kislányommal 6 hetes terhesen eljöttem tp-re.Köszönöm a válaszokat
Nem kell felmondani. Bejelented, hogy visszamesz, rögtön elkezdett a szabadságot, egy nap szabi után pedig elmész táppénzre, mindkettőt kapod egyszerre.
Szerintem korrekt tájékoztatni a munkaadót, hogy nem tervezel ténylegesen visszamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!