GYES lejárta előtt 2 hónappal estem újra teherbe. A munkáltató nem vesz vissza, hogyan tovább?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A sztori röviden.
6 évig dolgoztam a cégnél. 2 év próbálkozás után jött össze az első baba. A cég elnyert egy pályázatot és én rá 2 hónapra teszteltem pozitívat. A főnök személyes sértésnek vette, hogy a várva várt pályázat elnyerése után estem teherbe. Akkor közölte, hogy ő tudja, hogy lehet kirúgni terhes nőt, de nem teszi meg velem, viszont nem vár vissza abba legyek biztos. Igazából kellettem neki, hogy betanítsam az utódomat, amit meg is tettem, mert 8 hónapos terhesen hagytam abba a munkát. Szóval nem kijátszottam a főnököt stb.
Viszont 2 hónap múlva lejár a GYES-em, így muszáj lenne visszamennem dolgozni. Viszont újra babát várok.
Hogyan működik a táppénz terhesen? A főnökkel azóta nem kommunikálunk (vagyis ő velem) csak a könyvelővel vagyok kapcsolatban, aki azóta új és soha nem láttam és nem is segítőkész.
Kinek kell és mit jeleznem?
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök, de most ez van és nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.
Köszönöm a segítséget.
A nők 90% aki több babát szeretne ,igy megy el szülni. Mielött vissza kellene mennie, elötte jöhet a következö baba. Nincs ebben semmi rossz. Vagy itt a válaszadók többsége az ellen van,hogy 2 gyerek között nem 5 év van? Nem ő tehet róla hogy a főnökének nem tettszik ,hogy terhes lett annak idején(amihez amugy semmi köze)
Ti melyiket választanátok:
Elmentek szülni és ha szeretnétek még, akkor a biztos megélhetésre szültök?
Vagy kirugnak, keresgélsz hónapokig, mert nem akar szinte senki kisgyerekes anyát foglalkoztatni(tapasztalat) mert bizony vannak ilyen régiók, és emiatt megy az idő, nem tud vállalni második babát
Jajj 16- os de naív vagy. Tudod te mivel kekeckednek az ilyen sz*rrago cégek? Nem küldik el a tp papírt. A kismamához senki nem szól, egyszerűen több száz ezerre megbüntetik a céget. Ha meg annyira tudta 3 éve, hogy kell kirúgni, megtette volna. Most se tudja, csak idegesíti a kérdezőt. Egy ilyen céghez énsem lennék lojális.
Ha eljutnának a cégek oda, hogy hajlandóak lennének távollétit fizetni, nem lenne gond, de nem fognak. Tudod miért? Mert olcsóbb neki a tp, mint kifizetni a netto pl 200- at havonta+ jarulékokat arra, hogy ott se vagy. És mielőtt beszólnál, bevéreztem az elsővel, de a hozzád hasonlók álláspontja szerint az " semmiség", mert nem élted meg.
Ha hozzám merne jönni valaki kutakodni, az ajtón nem engedném be, mert nincs joga bejönni és örülhetne, ha az előre töltött fecskendőimet nem döfném a hatsójába és dobálnám meg a tucat gyógyszetesdobozzal, amiknek a tartalma tartja benn a gyereket.
A 9- es kódra pár példa:
Magas vérnyomás
Magas pulzud
Magas cukor
Bevérzés
Előző császár
Hematóma
Vészes hányás
De vannak ennél súlyosabbak is, pl átesni agyvérzésen, trombózison műtéttel megspékelve
Ezen kívül bármi, ami befolyással van a magzat egészséges fejlődésére, vagy az anyuka egészségére
Sziasztok, nem vitarobbantasnak szanom, csak kikivankozik:
Azert az ilyen es ehhez hasonlo remek elmunkas valaszok elgondolkodtatnak mindig.
Nezzuk az elvarasokat, aminek a mai kor nonemu lenyeinek meg kell felelni (rohogni, felszisszenni, homlokrancolni er) Humor, pliz. Tudjatok, ironia :)
Szoval nonek szuletsz. Tanulj szorgalmasan, ne legyel terhes 18 evesen, mert uristen, a semmire szulni. Jarj suliba, minimum egy diplomat szerezzel, de ekozben talald em meg az igazit, gyermekeid tokeletes apjat, akinek legyen egzisztenciaja, hiszen milyen mar egy agrolszakadthoz hozzamenni. De neeem, ne legyen nalad 2 evnel se idosebb, mert fujj, a nagyapaddal keszulsz csaladot alapitani?? Na megvolt a lagzi, amit persze ti alljatok, mert nem illik anyun, anyoson eloskodni, es koltozzetek be friss diplomas palyakezdokent a sajat csaladi hazatokba, mert nehogy am alberletbe, jesszus, fuj. De a sajat penzetekbol! De kozben legyen 4-5 ev szakmai tapasztalatod, mert nem lesz am jo munkahelyed, illetve jogsi, kocsi, az kell, mert atyaisten ki bir letezni auto (fejenkent egy auto) nelkul a mai vilagban! Na most, hogy 25 evesen (ne kesobb, mert az nem jo, a gyereknek fiatal anyuka kell) hatad mogott legyen legalabb 10 ev munka, amit egyazon munkahelyen toltottel el (6 ev pl keves ;)) de nagyon sokfele szakmai tpasztalattal gazdagodva ekozben, de nem am ugy, hogy kozben poziciot valtasz, mert jobhopper szemetlada vagy ezesetben, aki kitol a munkatarsaival.
Ekkor, tobbizben torteno ido-es tergorbites utan, alkalmas vagy talan arra, hogy nekiallhass anya lenni. Teherbe esni nehez, de csak akkor, ha lusta, egeszsegtelen eletet elo hormonbajos genetikai defekt vagy, hu, az ilyen jobb is ha nem szaporodik. Tehat evidens, hogy neked masfel honap alatt kell hoznod a 12 hetes magzatot, akit megvizsgaltatsz 10000 modon, hiszen muszaj es szornyu kupori szarrago vagy, ha nem teszed, de ne szorjad a penzt feleslegesen cuccokra, mert minden forint szamit. Vegyel fel minden segelyt, amit az allamtol lehet, de minimum 5 gyereket irjal ala, hat ember akinek csak egy utodja van?? Magyar az ilyen?? Unokat! Na most, hogy a terhesseged megvan, jelentsd be a munkaltatodnak ovatosan, dolgozz a varandossagod 16.honapjaig, vallalj ekozben tulorat is, hiszen szegeny munkavallalo! Majd a meeting vegen ugorj el szulni, ami semmi lesz, hisz egesz terhesseged alatt, a napi 12 ora utan meg aerobikra jartal es szuperfitt vagy, aki 3 kilot hizott, abbol 6 a baba, nemi eletet elt es ellatta a haztartast, mi neki egy szules?! A babat szoptassad 2 eves koraig, mert ugy nem lesz lelkiserult, de menjel vissza dolgozni 4 honap utan, hiszen szegeny munkaltatoval mi lesz? Ne menj el tappenzre ha beteg, mert az is kicseszes. De nehogy betegen vidd am el bolcsibe, egy kis nathaval se, melegkiutessel vagy nyugosseggel. Menj erte alvas elott, hisz az ovononek is pihennie kell, ra nem vagy tekintettel?! De a munkabol nem hianyozhatsz, hiszen szegeny munkaltatod. Kenyered adoja. Viszont lassan ideje szulnod megint, mert lejar a CSOK es babavaro hitel! De ne am ugy, hogy nem telik el koztuk 4 ev, hiszen dolgozni visszamenni par honapra, kicseszes a Munkaltatoddal, tudod. De ne legyen koztuk 1 evnel kevesebb, mert az lelkileg rombadonti oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!