CSED-et én is igényelhetek, vagy csak a munkáltató?
Nem tudod igényelni, csak a munkáltatón keresztül.
De ő se nélküled. Tehát ha nem töltötted ki te az igénylőt, nem írtad alá, nem csatoltad a dokumentumokat, akkor a semmire vársz.
Hát erre keresztet vethetsz. Nem tudom pontosan itt mi az előírás, de gyanítom ugyanaz mint bárminél amit kormányhivatalokban intézel. Ezesetben:
Kellett volna kapnod másnap egy papírt hogy befogadták a kérelmed, amennyiben x napon belül nem hoznak határozatot akkor x ezer forintot. Hiánypótlásra felszólítás is azonnali.
Ezt megnéztem, ez tuti CSED esetén ügyintézési határidő: 8 nap.
A gond az hogy te is beadhatod a kérelmed, de csak a munkáltatód által kiállított papírokkal. Be voltál jelentve egyáltalán? Mert gyanús, hogy 4 hónapja mismásolnak.
Ez komoly? Ezerszer megkérdeztem, hogy mit kell odaadnom, mit kell kitölteni stb, mondogatta, hogy semmit, fotózzam be a kiskönyvnek azt az oldalát, ahol a szülés várható ideje van, más nem kell. Furcsa is volt, hogy nem kell semmi, de gondoltam könyvelő, csak tudja. Sejtettem, hogy ennek is utána kéne járnom magamnak inkább :/
Akkor újabb kérdés: dönthetek úgy, hogy nekem nem kell csed, és gyest kérek? Mivel 4 órás minimálbéres részmunkáról van szó, az összegben nincs nagy különbség, de már látom, hogy ez sose lesz elintézve, és nekem kéne ennyi bevétel, mert hozzá lett számolva az összbevütelünkhöz a hitelhez.
6 hónapra visszamenőleg igényelheted, fuss még egy kört. Vedd fel a kapcsolatot az Egészségbiztosítási péztárral, és kérdezd meg mi a teendőd, illetve mi van a kérelmeddel.
Mert ugyan most nem nagy különbség, de a 2 év alatt sok kicsi sokra megy. Meg ha jár, akkor jár.
Gyes-t utána is igényelhetsz.
Szia! Hívd a munkaügyiseteket minden nap ha kell és a nyugdíjfolyósító is ha a munkahelyed nem kifizetőhely. Én 2x is így jártam (pedig azt gondoltam, hogy lehetetlen) szülés előtt adtam le a papírokat. Az első esetben nyugdíjba ment az az ügyintéző ahová a papírom került ő hozzá sem kezdett és hiába nem kaptam pénzt a munkaügyisünk egy Balf... volt, hitegetett, hogy intézi minden rendben fognak utalni (januári nekem is mind a kettő),aztán kiderült hogy semmit nem intézett én hívtam egy ismerősöm aki ott dolgozott, hogy se határozat se pénz utána nézett és akkor derült ki, hogy decembertől hozzá sincs kezdve és semmit nem intézett a munkaügyisünk. Nekem szakértői bizottsághoz kellett menni, hogy engedélyezzék utólag a táppénzt a szülés időpontjáig és miután megkaptam a papírt a tp-ről és azt kifizették csak utána kaptam meg a csendet április végén - de márciustól már a tp intézzük csak az is idő volt. A második alkalommal megint új munkaügyisünk volt ő is kavart hülyeséget rendesen, de ott már hamarabb tudtam lépni így hóközivel ki is fizettek.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett de jobban jársz ha utána jársz magad. Hívogasd őket minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!