Jár-e CSED, GYED?
Figyelt kérdés
Kisfiam 10.24-én lesz 2 éves, vele 1 éves koráig kaptam méltányossági CSED-et és GYED-et (egy korábbi problémás munkahely miatt 10 nap hiányzott a 365-ből) utána GYES-t kapok. A munkaviszonyom nem szűnt meg, de nem mentem vissza dolgozni (megszűnt az budapesti irodája a cégnek, így nem is tudtam volna, csak másik városba). A 2. terhességem 10. hetében vagyok jelenleg, és érdekelne hogy kell-e vagy tehetek-e még valamit, hogy másodszorra már jogosult legyek ezekre a juttatásokra?2019. okt. 20. 08:37
1/4 anonim válasza:
Ha megvan a munkaviszonyt, akkor elvileg ugyanaz jár, mint az elsőre. Hogy ezt a méltányossági dolgot másodszor is megitelik-e ezt nem tudom. Ilyenről még nem is hallottam
Mivel alapból a csed 6 hónapig jár akkor is ha megvan a munkaviszony nem is értem te hogy kaphattad tovább (???)
2/4 A kérdező kommentje:
6 hónapos koráig CSED-et, utána 1 éves koráig GYED-et (így van ha jól emlékszem, sosem tudom melyik melyik). De a lényeg az, hogy nem egyszerre hanem egymás után kaptam őket, ahogy normálisan is járna, csak nem 2 éves koráig, csak 1. Én is gondoltam arra amit írtál, szerintem ez nem ennyire automatikus, hanem újra lesz számolva, hogy van-e 365 napom. Csak nem tudom, hogy most a GYES úgy, hogy nem szűnt meg a munkaviszonyom, biztosítotti jogviszonynak számít-e?
2019. okt. 20. 21:12
3/4 anonim válasza:
Ja így már értem. Hu picit komplikált tényleg. De szerintem az van, hogy most is az eredeti alapjan fognak számolni(amiből az elsonel). Mert ezek az ellátások nem számítanak bele.
4/4 anonim válasza:
Méltányossági csedet/gyedet nem ítélnek meg kétszer egymás után, legalábbis ebben az esetben. Ugyanis hiába van meg a munkaviszony, ha vissza nem tudsz menni, ergo megszakítani sem tudod a fizetés-nélkülit, hogy aztán táppénzre menj, lévén nincs hova visszamenni. Az első méltányossággal megítélt ellátások óta pedig nem dolgoztál és nem is fogsz tudni, így hiába a meglévő munkaviszony, ha azóta sem nőtt egy nappal sem a ledolgozott napjaid száma. Elég nyakatekert helyzet, de valószínű, ha nem is száz százalék, hogy ezek után, ilyen feltételekkel már csak gyes fog járni. Van a facebookon tb-s kismamás csoport, ott kérdezz, biztos választ fogsz kapni szakértőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!