Mondjátok neg hogyan tartsátok el a kisgyereket kb: 120000 ft gyedből?
Úgy, hogy mi tartjuk és nem tartsuk.....
Egyébként meg jó keresetről mentem szülni, volt tartalékunk és apuka a sokszorosát hozta haza.
Valóban nem sok a 120ezer gyed, de azért nem másfél hétig elég, ha a gyerek főként anyatejes.
Leirnad tételesen, hogy mire megy el ez az összeg?
Családi pótlék? Gyerektartás?
"Én anno évekig éltem ennyiből a kiskorú tesómat eltartva."
Ez semmit nem jelent, mert nem tudjuk hány év az az 'anno'. Infláció miatt jelentősen kevesebbet ér ma 120 ezer, mint 5 vagy 10 éve.
Azért 1,5 hétnél tovább elég kéne legyen még most is ha takarékosan élne a kérdező.
Figyu már, van aki ennyiért dolgozik is egy hónapban...
1,5hétig elég, aztán?? Éheztek vagy mi??
Azért 120ezer nem sok.
Víz 10ezer
Villany 10ezer
Gáz 10ezer
Net 5ezer
Pelenka+cuccok 15 ezer
Kaja egyebek 30 ezer
Máris 80ezernél jarunk. Ha mondjuk telefonszámlat is fizet, az még több, ha ruhát akar venni, plusz elvisz, ha nincs kocsija, bérlet, ha van, akkor tankolás, neadjisten beteg lesz a gyerek az nálumk kapasbol 10ezer 1gyerek. Ha van hitele, vagy albiban van, már halál. Konkrétan nem 1,5 hét, csak 2 nap fizutól.
Kérdező, menj vissza dolgozni, akkor több, mimt a dupláját viszed haza, abból már megéltek.
120ezer régen elég volt, ma ez min 250ezernek felelne meg.
Sokaknek ennyi a kézhez kapott fizetése és családot tart el belőle.
Diplomával közszférába 15 év után nem sokkal többet viszek haza.
Párom fizetése kb elmegy a lakáshitelre, rezsire. Szóval ebből élünk 3-an.
Lehetsz kiborulva, de kicsit nézz körül a magyar valóságban és húzd össze a nadrágszíjat.
Valamit nagyon rosszul csinálsz.
Én szintén 120 ezerből éltem hosszú évekig a lányommal albérletbe és kijöttem a pénzből. Persze nem éltünk luxusban, mindenből a legolcsóbbat vettem, de nem volt soha tartozásom.
Ha neked nincs albérlet és párod is van, akkor nem lehet gond, kivéve, ha minden nap kaviárt és kacsamellet esztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!