Ha munkanélküli segély alatt esnék teherbe, csak gyes járna szülés után?
Sok-sok éven át dolgoztam folyamatosan, majd 3 éve elmentem szülni, kaptam csedet, gyedet, gyest és közben végig próbálkoztunk tesóval, de nem jött össze, majd most lejárt a gyes és a melóhelyemről elküldtek, nem vettek vissza, így munkanélkülin vagyok pár napja.
Munkát keresek, de azon filózom, ha tovább próbálkozunk a tesóprojekttel, mire számíthatok?
Ha a 3 hónap segély alatt esem teherbe, akkor utána már esélytelen terhesen állást találni, így biztos, h biztosítási jogviszony nélkül szülnék. Ilyenkor jól gondolom, h hiába güriztem végig már sok évet, csak a gyes járna? És ha az utolsó hónapban, amikor szülnék, bejelentene valaki egy hónapra a vállalkozásába? Akkor hogy számolnak? Így ugye a 9 hónap alatt 3-ban segélyen lennék, 5-ben semmin, 1-en, a végén meg bejelentenének. Plusz lenne a segély előtt több, mint 10 év munkaviszonyom, ami jól sejtem, hogy semmi alapot nem jelentene?
Ha találok melót, azt a részét értem, csak jó lenne, ha nem kéne kihagyni hónapokat a próbálkozással, pedig ha találok állást, legalább a próbaidő alatt várni kell sajnos.
Szia!
Nem tudom pontosan a választ a kérdésedre,de esetleg párod is mehet gyesre,a ha a baba betöltötte a fél éves kort.
Nekem pl úgy volt hogy Febr 28 ig volt munkaviszonyom,ezután álláskeresésin voltam,ápr 21 én szültem,így járt s csed,párom pedig gyeden van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!