Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Melyik a jobb otthon lenni...

Melyik a jobb otthon lenni GYEDEN gyerekek vagy dolgozni?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok és főleg azért nem szeretnék gyereket mert végig a nők akarnak a gyerekekkel maradni. Lehet sok nehézség van egy gyerekkel lenni. Állandóan készletben, nem aludni éjszakánként, etetni tisztába tenni stb.

Nyilván nem könnyű dolgok ezek, de úgy gondolom ez lelkileg így is sokkal jobb hiszen a saját gyerekeddel lehetsz és láthatod ahogy fejlődik ez a világ legcsodalatosabb dolga és ebből egy férfi kimarad, helyette munkahelyen szórakozhat, a főnökkel veszekedhet, a kollégák kiboríthatják.

Persze akkor jön a kérdés hogy akkor a nő marad ki ebből.

Ezért én azt mondom hogy az lenne ha jó hogy vagy igazságosabb elfelezni ezt az időt egyik fele másik felében a férfi marad a gyerekkel vagy kisorsolni, hogy ki marad GYEDEN a gyerekkel.

2019. szept. 2. 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon szeretnénk, ha a férjem is tudna GYED-en lenni, de 3x annyit keres, mint én, így sajnos nem tudjuk ezt bevállalni.
2019. szept. 2. 16:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megoldható. Én nőként mondom, hogy szeretném felezni az időt. Szerintem az apjának pontosan ugyan annyira jár ez minden előnyével és hátrányával. Mondd meg a feleségednek, hidd el sok nő menne vissza hamarabb szívesen dolgozni, csak nincs lehetősége.
2019. szept. 2. 18:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kisorsolni???😀 Hát, én is kiakadnék, ha ilyet hallanék egy pasitól. De nem azért, mert az gondolom, hogy ne tudna ellátni egy apa egy gyereket, hanem, mert egyáltalán nem érdekel a gyerek érdeke. Az lehet, hogy jobb is lenne a gyereknek apával, mint anyával, de hogy az lenne az érdeke, hogy egy sorsolás döntsön ebben, az biztosan nem.

Bocsi, lehet, hogy nem így van,de nekem az egész leírásból egy olyan férfi képe jön le, aki szeretné pár évig megúszni a munkát és azt gondolja, hogy ez Gyeddel működne.Mert egyébként hány órát dolgozol naponta? 10-et? A hátralévő 14 órában mi tartana vissza attól, hogy részese legyél a gyerek életének, és addig "szabadságra küldd" az anyát?(Nyugi, annak tuti, hogy minden anyuka örülne.) Sőt, ezt a szabadnapjaidon is megtehetned.Akkor mi is a probléma?

Személyes véleményem az "apuka gyedrol":Mivel a gyereknek a legjobb az anyatej, amennyiben van rá lehetőség, az első 6 hónapban kapjon azt, a lehető legegyszerűbb módon, vagyis az anya melleből, utána meg mindenki ossza meg a párjával úgy, ahogy nekik, de elsősorban a gyereküknek jó. Én szeretnék a babammal otthon maradni, de nem minden nő ragaszkodik hozzá, nincs azzal semmi baj.

2019. szept. 2. 21:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Előttem nagyjából összefoglalták a lényeget.

1. a társadalom a mai napig megveti az olyan nőket, akik melózni mernek babázás helyett

2. sok esetben a férj sokkal többet keres és mivel a GYED maximálva van, így természetes, hogy az dolgozik aki többet kap

3. amit, senki sem írt az a szoptatás. Az első évben ezért fontosabb az anyával töltött idő, mert ha van rá lehetőség, akkor ezt jó kihasználni (értsd. anya tud és akar szoptatni). Fél évig kizárólag, utána kiegészítő jelleggel.

Én a fentiek függvényébe, ha nem jelent nagy anyagi áldozatot, 1 éves kor után küldeném apát GYEDre, így végülis feleződne az idő.

2019. szept. 2. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk egy évet én leszek egyet a ferjem. És tok irigy vagyok, hogy neki az az egy év jut, amikor már a gyerek érdekes. Egy éves kora fölött. Menni fognak minden fele, együtt mókáznak. Nekem meg jut az uncsi csecsemő kor meg a kialvatlanság meg a tálaljam ki mit akar, mert meg se elmondani se elmutogatni nem tudja. De hát ez van. 😊
2019. szept. 2. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban a gyerek iránti szeretet vezérelne, meg is értenélek, de süt az írásodból, hogy te nem akarsz dolgozni. Gondolom irigy vagy a nőkre, mert azok "legálisan" otthon maradhatnak 2 évet, és ez cseszi a csőrödet. Na most csak ezért megértem, ha egy nő sem akarná, hogy te maradj otthon a gyerekkel. Maradjon az, aki erre valóban vágyik, legyen az az apja, az anyja, vagy felváltva. De ez a "bezzeg mert neked nem kell dolgozni" szintű hiszti rohadt ellenszenves. És igen, az ilyesmit nem kisorsolni szokták, mert a gyerek nem valami szerencsejáték.
2019. szept. 3. 09:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kolléganőm úgy oldotta meg, hogy első évben ő, a másodikban apuka volt otthon a gyerekkel. Szóval létezik megoldás a "problémádra".

Én most mentem vissza dolgozni, 2 éves a fiam. Kb ugyanannyit vagyunk vele itthon, mert változó a beosztásunk apával (az övéhez igazodva adom le a napjaim amikor tudok menni) és általában váltásban vagyunk vele. Amíg picike volt is mindig kivette részét az éjszakázásból is, szóval munka mellett is lehet úgy csinálni, hogy mindkét szülő részt vállaljon. Természetesen amíg én voltam itthon, enyém volt a házimunka-főzés is a gyerek mellett, most már ezt is elosztjuk és bizony a párom is megállapította hogy ez mennyire nem könnyű.

2019. szept. 5. 10:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég ritka hogy egy apa így részt akar venni.pedig ez lenne a normális nem az h anya egyedülállóként van a babavál,pedig van férje,a gyereknek apja,mégse csinál semmit. Én férjem is próbál mindent csinálni amit én a babánkal,de sokat dolgozik sajnos. És amúgy nagyon bosszantó h egyedül megyek az utcán,találkozok ismerőssel,teljesen kétségbeesve kérdezi,h hol a lányom??? Mintha az lenne az egyetlen opció h velem van,és ezt úgy kérdezik mintha egyedül hagytam volna otthon.
2020. jan. 7. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!