Mossam a baba fogát vagy ne?
A cikk végén van néhány hivatkozás, ami talán nem Blikk-szintű. (Nem az előző linkelő vagyok.)
"Azért 17 hósan már eszik néha egy kis túrórudit ilyesmit ami ugyebár csoki..."
Hű, az anyját! Akkor tehát összegezzük! A "csoki"-tól félted a gyereked fogát, de például a túrótól ami tejes dolog és megindul a romlási folyamat a szájban attól meg nem???????
Hű, te jó éggg!
Az én fogorvosom azt mondta hogy 2 évesen elég elkezdeni a gyenge zománc miatt, a védőnőm is így van vele.
(1 éves volt mikor kijött az első foga)
Az én fogorvosom is a mosást ajánlotta az első fogaktól. Mi Nenedent lenyelhető, fluoridmentes fogkrémet használunk, 1 éves kor alatt is lehet.
A fluorid egyébként kis mennyiségben erősíti a fogakat, csontokat, nagy mennyiségben méreg és pont törékenyebb csontokat okoz (sajnos csontritkulás kapcsán olvastam és kérdeztem alaposan utána). Gyerekeknél persze még könnyebb túladagolni, ezért nem javasolt fluoridos fogkrémet használni, amíg lenyeli.
A fogorvosom azt is mondta, hogy a száj PH értéke kb. egy órával evés ill. fogmosás után áll vissza, így a kettő között ennyi időnek kellene legalább optimálisan eltelnie (felnőttnél is), hogy ne a puha fogzománcot sikáljuk, eróziót okozva. Viszont fogat mosni meg érdemes, hogy ne lyukadjon ki az ott maradó ételmaradékoktól, lepedéktől. Így persze elég nehéz kisakkozni, hogy reggel a reggelire és a fogmosásra is jusson idő - de legalább este azért megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!