Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Nem alvó babák szülei SOS,...

Babeli Zurzavar kérdése:

Nem alvó babák szülei SOS, eddig tart a tudományunk? .

Figyelt kérdés

Fiunk 9 hónapos lesz, 6 hónapos kora óta nem alszik rendesen. az alsó 2 foga bújt már ki, de még akkor sem volt ilyen katasztrófális a helyzet, mint most. hajnalban 1-2 között elkezd nyekeregni, megsimizem, visszaalszik,fél óra múlva újra,megitatom,alszik,minden fël órában egyre keservesebben sír, adok tápszert, vizet, dentinoxszal kenem, fél órára nyugi van. ma éjjel 3kor olyan égtelen sírásban tört ki,hogy semmi nem segített, de a pici fel sem ébred úgy ordít,5 perc kellett mire az apja fel tudta kelteni a sírasból és amint ez megtörtént, a gyerkőc szépen lassan meg is nyugodott,most 1 órája alszik. egy szobában velünk,kiságyban fekszik,8kor fürdik,9-fél 10 felé alszik el, a felső 2 metszőfoga van éppen úton,ha jól látom. napközben angyal, vidám,kiegyensúlyozott, és pont emiatt az éjszaka - nappal közötti markáns különbségnek tudható be, hogy kezdek aggódni miatta...

valami ötlet,tipp,tanács?

köszönöm előre a segítséget!

#alvás #fogzás #alväszavar
2013. jan. 21. 04:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó reggelt! Hát az enyém is elfogyott!:)

Az enyém 13 hónapos és kaotikus az alvása! Most pl. csak kétszer ébredt meg, de a cumi visszarakása után nyomta tovább, de előtte két éjjel, sírva ébredt és alig bírtam megnyugtatni. Volt egy óra is mire visszaaludtunk.

Neki a szemfoga jön, de igazából én már nem akarom fogzásra ráfogni. Elfogadom,hogy ilyen. Jó lenne tudni,hogy mi baja ilyenkor, de amíg nem beszél, csak találgatunk.

Nálunk különszobában van, de ha ilyen nagyon sírva ébred,akkor addig bevisszük közénk, amíg vissza nem alszik. Érdekes, ott szinte egyből csönd lesz!:)

Most éjjelre adtam neki Nurofent, lehet,hogy attól aludt kicsit jobban!

Szóval sajnos semmi okosat nem tudok írni! Kitartás!:)

2013. jan. 21. 04:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt, bár még csak 5 hónapos. Pár napja megleltem a "javultató" gyógyszert. Osanit a neve, homeopátiás, csak rendelni tudtam, de Bpesten 300 Ft-ért kiszállítják a homeopatika.hu -ról. Nekem fél 8 kor fekszik le, ezért 4től óránként adok neki 8 golyócskát feloldva. Napról-napra jobb. Ma már csak 2x kelt. Nem is tudtam aludni, folyton felébredtem és vártam a cicre hívó hangocskát, de nem jött:-)
2013. jan. 21. 08:47
 3/9 anonim válasza:
szia nem tudom nem -e leszek félreérthető ,nekem 5,gyerkőcöm van és nekem is régi öregek segítettek,fájhat a pocakja is amire vannak teák,de szerintem itt az lehet ami nálunk,ne ijedj meg amit írok ,de én is nehezen hittem el.Azt mondják,a régi öregek,h a picibabák megérzik amiket mi nem látunk.Nekem egy idős néni mesélte h hajnalban azért nyugtalanok a babát és sírnak,mert a szellemek elakarják vinni ezért van rémálmuk és ezért alig bírjátok felkelteni,ezért volt a sok bölcsőhalál is ,mert olyan mintha infarktust kapnának az ilyetségtől félelemtől,nekem azt tanácsolta a néni,h mindennap adjak rá valamit ami piros és így altassam pl kis zokni vagy egy szalag a kiscsuklójára,nekem bevált azóta mindegyik nyugodtabban aludt.Ne ilyedj meg de próbáld ki hátha tényleg igaz,márcsak azért is gondolom mert írtad,h sír és álmában vagyis alig bírjátok felkelteni.Sokszor van h álmukban merántják a kezüket lábukat állítólag ez is azért van.
2013. jan. 23. 06:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Megoldást sajnos én sem tudok irni. 9 hónaposan pontosan így viselkedik. Nappal vidám, nyugodt, szépen alszik 2x is.Éjjel 1-2 között ébred, és gyakran 4 ig is fent van, nálunk a nurofen sem használ.Viburcolt adok neki és dentinoxxal kenem az ínyét. Mos is 1.25 kor bekentem neki, szopizott és visszaaludt..örültem is neki de kb. 10 p múlva már ébredt is. Közöttünk alszik, mert amúgy 2-3 óránként szopizik éjjel már régóta.És ilyenkor nagyon anyás. Én sem tudom, hogy mi van ilyenkor.Néha ez megszűnik és szépen alszik napokig éjjel, eszik-alszik.
2013. jan. 23. 08:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy neki is csak 2 alsó foga jött ki eddig.
2013. jan. 23. 08:04
 6/9 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a valaszaitokat, mindegyik segitett valamennyit,mar az nagyon jo erzes, hogy nem vagyok egyedul a "problemaval"!
2013. jan. 23. 08:22
 7/9 BabaHanna ***** válasza:
Nálunk igaz, még csak 4 és fél hónapos a pici! De katasztrófa az alvás, azt mondta a doki, hogy fürdés elött egy órával adjunk neki 2-3 kanál szilárd kaját, fürdés után jöhet a tápszer / tej majd attól jól fog aludni... hát persze .. nem jött be.. 3-4 szer felkell... van, hogy 2 óránként, apuka meg reggel 5 kor kel.. most kipróbáltuk, hogy teljes sötétben alszik(eddig éjjeli fénnyel aludt) és így 2 szer kell fel.. viszont van , hogy 10 körül alszik eé pedig 8 kor már letesszük aludni. Nálatok van éjjeli fény kis lámpa ilyesmi? hátha a nélkül könnyebben aludna nálatok is
2013. jan. 23. 10:02
 8/9 BabaHanna ***** válasza:
Jah és nálunk a két felső szemfog indult már meg...
2013. jan. 23. 10:03
 9/9 A kérdező kommentje:
kedves utolso!nincs ejjeli feny, szinte teljes sotetben, a redonyon atszurodo fenyben alszik....
2013. jan. 23. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!