Refluxos babák szülei! Aki motiliumot és losecet kapott, elég ráírni az adagolást a receptre és a patikus megcsinálja az adagokat?
Nem értem a kérdést. Hogy-hogy nem tudja az orvos az adagolást? Nem ő írta fel? Kérdezd meg a gyógyszerészt, ő majd elmondja mi van a recepten!
Nálunk is adtak hozzá cukrot amíg pici volt. később már nem.
Köszönöm a válaszaitokat!
1-es válaszolónak:
Közepes fokban refluxos a 9 hós babám, nagyon sokat szenved! Nekünk csak ismerős javasolta ezeket, de a doki még picinek nem írta ezért nem tudta. Egyébként a gasztroenterológusunk csak tejfehérje diétát tud írni refluxra azért próbálom ki ezeket is!
Ugye azt tudod, hogy a motilium egy elég erős gyógyszer, ami nem csak a gyomorgyűrű izomzatát stimulálja, hanem minden izmot, ezek között a szívizmot is!!! Tehát egy EKG mindenképpen kell!
Első voltam, mindkét gyerekem refluxos, 2 hónapos koruk óta gyógyszeresek és én is refluxos vagyok.
A gasztrosnak kellene a legjobban tudni ezeket, mi az, hogy csak tejfehérje diétát ír elő?? Ő a szakembere a refluxnak!! Csapj az asztalra!
Azért fontos az EKG, mert hat a motilium a szívizomzatra is, és ha valami szívritmuszavara van ami nem hallható hallgatózással, akkor bajt tud csinálni. Én is hallottam már olyat aki EKG nélkül szedi, nekem elmagyarázta a gasztros ezt , így utólag nem is merném enélkül.
Igen , a tejfehérjeallergiások közt sok a refluxos, egyik gyerekem nekem is allergiás.
Nálunk az egyik 1,5 éves koráig szedte a gyógyszereket, másik gyerekem 3 éves koráig-mostnaig. Az allergiásomnál volt nagyon elhúzódó a reflus, most abbahagytuk a gyógyszereket és figyeljük és reménykedünk, hogy így is maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!