Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Alig eszik, és alig iszik...

Alig eszik, és alig iszik mióta kijött a fogacska?

Figyelt kérdés
Eleve nem nagy evő a lányom (10 hónapos), még napi 4x igényli a tápszert, és 2x kap főzeléket/gyümipépet/levest. Evett általában egy evésre 180-210ml tápszert, és főzelékből egy evés napi 100-150 grammot + 50 grammos natúr joghurt. Lassan 2,5 hete kijött egy ujjabb fogacskája. Azóta viszont inni is kevesebbet iszik, a főzelékeket aligha fogadja el nem kell neki, a tápszert pedig van hogy megeszi mindet van hogy abból is hagy + szinte minden alkalommal olyan széklete van hogy az eleje bogyós a többi része normális pürés vagy gyurma állagú, pedig székletlágyitó ételeket adok neki. Kicsit fehérebb az arca azóta, de nem tüsszent, nem köhög, nem lázas. Házi orvost szinte el sem érem, nem válaszol, gyerekorvossal beszéltem csak azt hajtogatja hogy vigyem be a gyereket hogy vizsgálja meg. (Már 2x eljátszotta ezt velünk, kifizettük a jó kis árat aztán mondta hogy semmi baja a gyereknek, rá pár napra sürgősségire kerültem a picivel mert nem látta hogy mi baja van tehát hozzá nem vinném, más gyerekorvosnál pedig szinte heteket kell várni az időpontra.) Védőnő nálunk nincs. Másnak volt még így gond miután a fogacska kijött? Eddigi fogacskákkal nem volt ilyen gondunk.

nov. 3. 06:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha hagynad mar a pepeket es adnal neki normalis kajat? 10 honaposan mar boven lehetne.

Lehet tobb kedve lenne elragcsalni egy kifliit sajttal, mint a gyumolcspepekhez meg fozelekhez.

nov. 3. 10:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Már 8 hónapos kora óta igyekszem adni neki de vagy nem eszi vagy csak hányik tőle, vagy csak a szájpadlására nyomja , vagy kiköpi, mindent csinál csak nem eszik darabost. Még belefér az időbe hogy pépeset egyen.
nov. 3. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első fiam fogzáskor alig evett. Ő rendes étel mellett anyatejes volt, de sokszor annyira fájt neki, hogy mellre sem tudtam rakni. Annyit megpróbálhatnál hogy evések előtt egy 10 perccel bekenhetnéd az ínyét dentinoxal,dologéllel vagy ami nektek jó. Nálunk volt, hogy akkor kb. csak ilyen sótlan baba kukacon élt, meg kekszen. Esetleg egy kiflit adj a kezébe, az az ínyének is jó, mert dörzsöli, és így talán segít is a fognak kibújni. Valamint lehet élvezné is, ha egyedül ehetni. Második fiam most 10 hós, de olyan ügyesen a szájába tudja rakni a picire vágott kenyér darabokat,gyümölcsöket, sült édesburgonyát stb., pedig még neki egy foga sincs és nem úgy néz ki hogy mostanában lesz.

Illetve másik opció, tereld el kicsit a figyelmét. Adj kanalat a kezébe, vagy amivel le tudod kötni, mert hamar megunják az evést. Tudom, sokan mondják hogy nem jó ha közben játszik, de eddig azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat segít egyenlőre egy ekkora babánál. Evidens a 4 éves fiam már nem igényli a szórakoztatást evés közben, szóval ő sem maradt így. Sok sikert! 😁🤞

nov. 3. 14:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot kedves utolsó. Jelenleg nem látok újabb fogacskát bújni, kb. 2,5 hete jött ki a 6. Foga. Azóta eszik ennyire rosszul. :(
nov. 3. 19:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!