Mikor adtatok először tehéntejet a babátoknak? 1 éves babának már szabad adni?
1 éves mar nem baba.
No es hogy erdemben is valaszoljak. En 1 evesen adtam eloszor, hazi tehet higitva, forralva. Fele viz fele tej. Amikor nagyobb lett, ugy masfel eves korara adtam tejet csak forralva. De en azert igy adtam, mert anya ezt a tanacsot adta. Anyosom mar siman adta volna neki a hazitejet forralatlanul. De nem vagyunk egyformák.
Vesztemre anyósomra hallgattam és én is túl korán adtam. Előhozta neki az asztmát. Akkor megfogtam, hogy soha többet nem hallgatok senkire. Azért majd végig gondolom, hogy merjek e neki még valaha adni.
Egyébként erre felénk szinte mindenki adja a babának 2 hós kortól és semmi bajuk. Nem volt szerencsénk. Nem éri meg kockáztatni.
Mi nem adtunk tehéntejet. A tehéntej tökéletes táplálék a kis boci számára. Az embernek ugyanez az anyatej. Egy bizonyos kor után már nincs szükségünk az anyatejre, miért vegyük el más fajtól az ő anyatejét? Annyi más táplálék van. Nekünk egészségtelen (nagyon sok hurutos betegségnek ill. allergiának, gyulladásnak a tehéntej fogyasztása az oka), a teheneknek meg folyamatos szenvedés, ami után megváltás a halál.
/Kényszermegtermékenyítés, a kicsi azonnali elválasztása (sokáig siratja!), a kicsi szopizna, de nem teheti, ha hím, levágják, a nőstény, megy ő is kényszermunkára. Rendszeresen gyógyszerezik, hormonokkal kezelik, hogy minél több tejet adjon, majd ha elapad, újra mesterségesen megtermékenyítik, majd megint elveszik a kicsinyét, és természetes körülményekhez képest életének kb. 1/3-át elérve már nem fog elég tejet adni, ahhoz, hogy megérje tovább tartani, így levágják./
Szerintem olyan 10-11 hónapos lehetett amikor konkrétan tejet ivott, de tejjel készült ételt jóval hamarabb evett már, de régen volt.
9,5 éves, de a mai napig reggel-este iszik egy bögre tejet.
Egy éves korban nyugodtan adhatsz màr neki, ha bántaná a hasàt, azt észreveszed, és akkor nem adsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!