Mi baj lehet attól, ha pár dolgot előbb vezettem be, mint az ajánlás?
Ahány ht. táblázatot nézek, annyifélét írnak arról, hogy mikor mit lehet adni a babának. A másik változat pedig a bébiételre írt korbesorolás.
Így fordulhatott elő, hogy 6 hónapos kislányom már kapott sárgabarackot, mert az üvegen '4 hónapos kortól' volt feltüntetve. Kapott már teljes kiőrlésű babakekszet is, a táblázatban csak most láttam, hogy 10 hónapos kortól ajánlják a tk. gabonát. Körtét is hamarabb kapott, mert az összes bébiételen a '4 hónaptól' megjelölés van, a táblázatban meg most láttam, hogy csak 7 hónapos kortól ajánlják.
Miért nincs ebben egy egységes koncepció?!
Mert nincs..
Pont ugyanezt kérdeztem ma a vèdőnőtől
Mondta h most kapnak majd friss táblázatot is
Citrusok is mehetnek hamarabb
Sárgabarack is mehet
Még az allergénekkel (pl tej, tojás) sincs egyforma ajánlás, nemhogy ezekkel. Egyébként semmi baja nem lesz. Pl: a teljes kiőrlésű dolgok puffasztóak lehetnek magas rosttartalmuk miatt, így legrosszabb esetben fájt volna a hasa. Sárgabaracknak lehet erősebb hashajtó hatása, gondolom ha már 4 hónapos kortól adhatónak csinálják olyan kombinációba tehetik, hogy ne legyen ennyire extrém, de ez csak tipp.
Egyébként betartottam az aktuális alánjást, 3 éves korig mégis szigorú diéta volt allergia miatt, sokmindenre... mondjuk volt kitől örökölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!