Rendelt ebéd csecsemőnek?
Na mert a tescos csirke a legegészségesebb dolog a világon....tök mindegy otthon sütöd e meg vagy étteremben sütik, ha nem háztól való akkor az csak egy darab agyon tapozott, agyon stimulalt, antibiotikumozott hús. És sajnos ez igaz minden másra is, zoldsegek, gyümölcsök stb. Na de ezt csak zárójelben.
Az üzemi konyha tényleg nem jó valasztas, de alkalmanként belefér. Én jelenleg első trimeszterben vagyok, olyan rosszul vagyok sajnos, h nem tudok főzni :( így amíg jobban nem leszek, szerintem már csak 2-3 hét, addig országos kiszallitotol rendelek és azt eszi a 3 evesem. De ez csak átmeneti, utána főzök én neki ahogy eddig. Az lenne a legjobb ha tudnál neki főzni, tök egyszerű dolgokat pl paradicsomleves, krumplis teszta, fozelekek...vagy akkor főzd ezeket vacsorára és másnap ő megkapja ebédre. Legalább addig amíg ovis nem lesz, utána úgyis mindegy mert ott is üzemi kaját kapnak.
Meg igazából az alapanyagon lenne a lényeg, háztól legyen vagy legalább piacról magyar termelőtől. Nyilvánvaló, h ez nem mindig lehetséges, én is megveszem a Lidlben a húst, ha nincs más :-/
14 hónaposan még nem adtam, de csak mert eleve nem ette volna meg, 18 hónaposan kezdett normálisan enni, addig elvolt tápszeren. 2 éves kora felett kezdtünk vele gyakrabban étterembe járni, rendelt ételt venni.
Ne higgyétek, hogy a bölcsiben, oviban jobb étel van, mint amit a kérdező rendelhet.
"Egyébként tudom milyen egy üzemi konyha, nekem is emiatt vannak aggályaim.."
Azelőtt meg leírod,hogy nem olyan rossz az..akkor most pontosan mi van??Egyértelmű szerinted,hogy a legrosszabb választás az éttermi kaja,de azért megetetnéd a gyerekeddel,meg nem érted,hogy más miért szólja le..
Meg ez a "nem lett tőle semmi baja" szöveg..Mert mit gondoltál,hogy 2-szer evett belőle és azonnal rákos lesz a rengeteg finomított mocsoktól?Te sem vagy az még tőle,az majd év tizedekkel később lesz..
A sok ostoba,agyhalott meg aki napi szinten ezt eszi,az meg is érdemli,azok a lepontozók..
Ez fura... Én simán adtam másfél éves korától szinte mindent (rendelt kaját is) a gyerkőcnek. Szerintem nem baj, ha más ízeket is megismer. Gondolom ebből kifolyólag nem volt válogatós, finnyás sem a bölcsiben, sem most az oviban, megkóstol mindent, nyitott az ízekre.
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, a kedvenceit szívesen elkészítem, de néha még a munkahelyem menzájáról is viszek haza neki olyan ételt, amit én pl. nem készítenék el otthon, de neki ízlene.
Most ennyi erővel vendégségben sem lenne szabad megkóstoltatni velük semmit, mert ki tudja, hogyan készült (mosott-e kezet főzés előtt a háziasszony, megsimogatta-e közben a macskát, stb.).
Szerintem egész nyugodtan adhatsz belőle a gyerkőcnek, és a többiek pedig pontozzanak csak le. :D
Azért tegyünk különbséget egy pizzériából/étteremből vagy sulimenzáról rendelt kaják között.
Kérdező: honnan rendeled az ételt?
Néha belefér a rendelt étel. De mindennap sok. Az én gyerekem is eszik egészségtelen ételeket is, nem bioburokban nő fel. De egymás után soha. Az óvodai étkezés is kikezdte a gyomrát. Valamit nem bír, de nincs étel allergiája.
Amúgy vegyél párolót. Vegyes párolt zöldség, körét és hús egyszerre elkészíthető benne. Akár naponta. Ha vásárolni sincs kedved menni, lehet már házhozszállítással vásárolni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!