Aki korábban kezdett szilárdan adni 6 hónál, az miért, mikor?
4 hósan, orvosi javaslatra. Lassan gyarapodott a súlya, azért. 2 és fél hónapig tudtam neki anyatejet biztosítani.
Kb 6hós koráig csak kóstolt, mert számottevő mennyiségét nem evett meg. A kanalazás, pépes lenyelése is gondot okozott neki addig.
Megbánni nem bántam meg, de ha tudom előre, akkor csak 6 hósan kezdem.
Aztán nagyon gyorsan rászokott a darabosra. 8 hós korától eszik kenyeret....
Egy éves korától már nem jó evő. Most 16 hós.
Fiammal is 4 hósan kezdtem, de ő 2 éves koráig nagyon jó evő volt.
Azért, mert akkor ez volt a szokás :)
4 hetesen gyümölcslé, 6 hetesen gyümölcspép, 3 hónaposan főzelék.
Jó évő, soha nem volt beteges, az évi egy-két náthát kivéve, lázas szerintem 10 éve nem volt. Nincs allergiája, 22 éves :)
4 hónaposan próbáltam, mert gasztros javasolta refluxos babámnak, zöldségpürét evett volna. De nem fogadta jól, sírt evés közben, elfordította a fejét így mégsem tápláltam még hozzá. Nemhogy 6, csak majd 7,5 hónapos korában kezdett enni rendesen. Egyébként tápszeres volt akkor már, jó evő amúgy eddig, igaz még csak 3 éves.
Csak püré vagy 9 hónapos korig volt, utána puha dolgokat megevett kockára vágva, húshoz pürésítettem vagy 14-15 hós koráig, mert addig nem volt rágófoga. De azóta pürét egyáltalán nem eszik. Utólag se bánom, hogy 4 hónaposan már megpróbáltam, úgy gondolom, akkor kezdett enni amikor igénye volt rá, korábban simán jelzett én meg nem erőltettem. A kicsivel is így csináltam, ő 1 éves és ő sem evett 6-7 hónapos kora előtt egyébként. (De mennyiséget csak 11 hónapos kortól, viszont ő már nem is eszik pürét, meg a kanalat is utálja, kézzel enne mindent...)
1. baba tápszeres volt, nagyon rosszul evett, azért próbáltam az almát 4 hósan.
2. baba anyatejes volt, ki akartam várni a 6 hót, de nagyon szorulásos volt, 7-10 naponta kakilt, gyerekorvos javasolta emiatt, hogy kezdjük el.
Én kb. mint a #2. Akkor még nem volt annyira kirívó, és a családban is ezt láttam. Ráadásul fiam nem nagyon szopott, tápszert nem szívesen adtam volna neki (egyszer megpróbáltam: kiköpte). Így maradt a rendes kaja, feles tej. 26 éves múlt, semmilyen allergiája nincs, bármit megeszik mind a mai napig. A húgai tovább kaptak anyatejet, de mellette már ettek ők is ugyanúgy mint a bátyjuk. 18 és 14 évesek, ugyanúgy full egészségesek, két kezemen meg tudom számolni, hogy hárman összesen hányszor voltak betegek.
Elégedett vagyok, hogy így csináltam, soha nem volt gond az evéssel, nem volt probléma a rágással, nem is válogatósak, bár mindegyiknél van olyan étel, amit nem szeret - de szerintem ez minden embernél így van.
Hogy meddig ettek főleg pürét, arra már nem emlékszem, elég hamar rászoktak a darabosra is, illetve én soha nem turmixoltam, villával törtem össze a zöldséget, gyümölcsöt. A legkisebb nyel félre egyetlen egyszer, azt is azért, mert túl mohó volt.
Anyatejes volt, de bármit is ettem/tettem, brutál hasfájós, így 3 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást orvossal egyeztetve.
5 hónapos korától nem pürésítettem, csak villával törtem a főtt zöldségeket, ekkor kapott először húst is.
6 hónapos korára az ebédet már kiváltotta a szilárd étel (addig minden egyes kanalas kaja után is cicizett).
13 hónapos koráig cicizett összességében.
Másfél éves koráig nagyon jó evő volt, akkor leterítette egy hányós-hasmenős vírus és azóta kb 10féle étel van, amit hajlandó megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!