Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Aki korábban kezdett szilárdan...

Aki korábban kezdett szilárdan adni 6 hónál, az miért, mikor?

Figyelt kérdés
Tápszeres, anyatejes, vegyesen táplált baba? Utólag elégedett vagy hogy így csináltad? Jól fogadta? Most jó evő? + meddig etetted főleg pürével?
2018. júl. 29. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

4 hósan, orvosi javaslatra. Lassan gyarapodott a súlya, azért. 2 és fél hónapig tudtam neki anyatejet biztosítani.

Kb 6hós koráig csak kóstolt, mert számottevő mennyiségét nem evett meg. A kanalazás, pépes lenyelése is gondot okozott neki addig.

Megbánni nem bántam meg, de ha tudom előre, akkor csak 6 hósan kezdem.

Aztán nagyon gyorsan rászokott a darabosra. 8 hós korától eszik kenyeret....

Egy éves korától már nem jó evő. Most 16 hós.

Fiammal is 4 hósan kezdtem, de ő 2 éves koráig nagyon jó evő volt.

2018. júl. 29. 13:01
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Azért, mert akkor ez volt a szokás :)

4 hetesen gyümölcslé, 6 hetesen gyümölcspép, 3 hónaposan főzelék.

Jó évő, soha nem volt beteges, az évi egy-két náthát kivéve, lázas szerintem 10 éve nem volt. Nincs allergiája, 22 éves :)

2018. júl. 29. 13:03
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

4 hónaposan próbáltam, mert gasztros javasolta refluxos babámnak, zöldségpürét evett volna. De nem fogadta jól, sírt evés közben, elfordította a fejét így mégsem tápláltam még hozzá. Nemhogy 6, csak majd 7,5 hónapos korában kezdett enni rendesen. Egyébként tápszeres volt akkor már, jó evő amúgy eddig, igaz még csak 3 éves.

Csak püré vagy 9 hónapos korig volt, utána puha dolgokat megevett kockára vágva, húshoz pürésítettem vagy 14-15 hós koráig, mert addig nem volt rágófoga. De azóta pürét egyáltalán nem eszik. Utólag se bánom, hogy 4 hónaposan már megpróbáltam, úgy gondolom, akkor kezdett enni amikor igénye volt rá, korábban simán jelzett én meg nem erőltettem. A kicsivel is így csináltam, ő 1 éves és ő sem evett 6-7 hónapos kora előtt egyébként. (De mennyiséget csak 11 hónapos kortól, viszont ő már nem is eszik pürét, meg a kanalat is utálja, kézzel enne mindent...)

2018. júl. 29. 13:17
 4/10 anonim ***** válasza:
57%
Kb. 4,5-5 hósan, védőnő, gyerekdoki megengedte, tápszeres, semmi gond nem volt, jó evő, sütötököt, répát adtam először.
2018. júl. 29. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
5,5 honaposan, mert kinezte a szankbol az almat es kostolt, imadta, szoval elkezdtuk.:) Ő mindig is nagyon jo evo volt es nyitott, tapszeres volt kezdettol egyebkent. Most 2,5, meg is maradt a jo evese. Nem emlekszem mar, meddig etettuk csak purevel.
2018. júl. 29. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Még nem volt egész 4 hónapos. Vegyes táplálású volt, de 80%ban anyatejes. Azért mert így gondoltam jónak. Akik kivárták a 6 hót a környezetembe mind szenvedtek vele. Enyém mindenből megevett egy üveggel elsőre. Most 7 éves. Normál evő.
2018. júl. 29. 14:09
 7/10 anonim ***** válasza:

1. baba tápszeres volt, nagyon rosszul evett, azért próbáltam az almát 4 hósan.

2. baba anyatejes volt, ki akartam várni a 6 hót, de nagyon szorulásos volt, 7-10 naponta kakilt, gyerekorvos javasolta emiatt, hogy kezdjük el.

2018. júl. 29. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Én kb. mint a #2. Akkor még nem volt annyira kirívó, és a családban is ezt láttam. Ráadásul fiam nem nagyon szopott, tápszert nem szívesen adtam volna neki (egyszer megpróbáltam: kiköpte). Így maradt a rendes kaja, feles tej. 26 éves múlt, semmilyen allergiája nincs, bármit megeszik mind a mai napig. A húgai tovább kaptak anyatejet, de mellette már ettek ők is ugyanúgy mint a bátyjuk. 18 és 14 évesek, ugyanúgy full egészségesek, két kezemen meg tudom számolni, hogy hárman összesen hányszor voltak betegek.

Elégedett vagyok, hogy így csináltam, soha nem volt gond az evéssel, nem volt probléma a rágással, nem is válogatósak, bár mindegyiknél van olyan étel, amit nem szeret - de szerintem ez minden embernél így van.

Hogy meddig ettek főleg pürét, arra már nem emlékszem, elég hamar rászoktak a darabosra is, illetve én soha nem turmixoltam, villával törtem össze a zöldséget, gyümölcsöt. A legkisebb nyel félre egyetlen egyszer, azt is azért, mert túl mohó volt.

2018. júl. 29. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Szintén négy hónapos volt, előtte tápszeres és nagyon dagi lett tőle :) mondjuk hosszú is volt már akkor is a lányom, nagy méretekkel is született. Sütőtököt, barackot imádta, az alma időbe telt, de maga a hozzátáplálás nagyon ment. Jó evő azóta is, nincs semmi gond eddig hál Istennek, most lesz 3,5 éves. Allergia, ilyesmi nem merült fel. Már nem dagi, de tömör, szilfid valószínűleg sosem lesz, egy az egyben az én apám családjára ütött. Mivel nekünk jól ment, én elégedett vagyok ezzel a folyamattal így. Minden jót nektek
2018. júl. 29. 20:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Anyatejes volt, de bármit is ettem/tettem, brutál hasfájós, így 3 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást orvossal egyeztetve.

5 hónapos korától nem pürésítettem, csak villával törtem a főtt zöldségeket, ekkor kapott először húst is.

6 hónapos korára az ebédet már kiváltotta a szilárd étel (addig minden egyes kanalas kaja után is cicizett).

13 hónapos koráig cicizett összességében.

Másfél éves koráig nagyon jó evő volt, akkor leterítette egy hányós-hasmenős vírus és azóta kb 10féle étel van, amit hajlandó megenni.

2018. júl. 30. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!