Miért kell akkor táblázat? (részletek lent)
Van többféle hozzátáplálási mód.. Pépes, blw, stb..
A pépes hozzátáplálás ugye táblázat szerint működik, viszont a blw-s babák esznek majdnem mindent, amit szülők, csak "babásítva". De akkor így nem értem mire jó a pépes ht-ban a táblázat..🤔
Szerintetek nincs ez egy kicsit túlspilázva?
Szerintem a blw lényege az, hogy eg megengedő táplálás mód. Belefér a pure is és a darabos étel is. Én a pures táblázat alapján kinalom a fiamat, viszont amit már kóstolt pureben kaphatja darabosan.
Pl, kapott már repapuret, de kapott a kezébe főtt sargarepat vagy mutat evett sütőtököt sutottem “kekszet” sutotokbol és zabbol. Piknik közben elé lettek téve azok a zöldségek amiket ismer és abból ő vette el amit akart. Tehát csak olyan van felajánlva amit ismer. Jó ez nem a tipikus blw, de én így tudtam azonosulni az irányzattal.
Azért van annyi féle táblázat, mert más időből és országokból származnak. Pl. egy 10 évvel ezelőtti magyar táblázatba nincs beleírva, hogy 6 hótól lehet avokádót enni, mert 10 éve nem volt Magyarországon avokádó. Már országokban meg azzal kezdik. Most már itthon is egyre több helyen elérhető, tehát az újabb táblázatokba bekerült. De a gyökérzöldségekről eg már tudjuk, hogy nitráthalmozóak, tehát pl. a répa későbbre került. Lehetne folytatni.
A blw-s babák 8 hónapos kor körül kezdenek el enni, de ugye a táblázatok szerint egy 8 hónapos már elég sok mindent ehet, és akkor ezek közül már mindegy mivel kezd. De első nap ők sem fognak bezabálni 20 féle ételből, hogy ne lehessen tudni mitől van baja esetleg. Első pár nap rágcsál egy kis almát, utána kap egy gerezd barackot is mellé stb. Nem pedig egyszerre sok újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!